BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTCMB, kredilerin kullanımına ilişkin yeni talimatlar iletti----

TCMB, kredilerin kullanımına ilişkin yeni talimatlar iletti

TCMB, kredilerin kullanımına ilişkin yeni talimatlar iletti
28 Eylül 2022 - 15:48 www.finansgundem.com

TCMB'nin bankalara, menkul kıymet tesisine ilişkin yeni bir uygulama talimatı ilettiği belirtildi.

Merkez Bankası (TCMB) kredilerin fatura karşılığı kullandırılması uygulamasını yıl sonuna kadar kademeli olarak genişletirken kredilerin doğru alana yönlendirilmesini ve amacı dışında kullanımını durdurmayı amaçlayan adımlar açıkladı.

Reuters’a bilgi veren iki bankacı, TCMB’nin bankalara, menkul kıymet tesisine ilişkin yeni bir uygulama talimatı ilettiğini belirttiler.

İlgili uygulama talimatı ile yapılan değişikliklerden öne çıkanlar şöyle:

- TCMB esnaf, tarım, tüketici gibi krediler dışında kalan ve menkul kıymet tesisine tabi olmayan kredilerde kademeli olarak fatura karşılığı kullanıma geçiyor.

- Yatırım kredileri 1 Ekim; ihracat ve KOBİ’lerin yatırım dışındaki kredileri 29 Ekim’den itibaren harcama mukabili uygulamasına tabi olacak.

- Dijital kanallar vasıtasıyla kullanılan krediler 31 Aralık tarihinden itibaren harcama mukabili uygulamasına tabi olacak.

Kredilerin amacı dışında kullanımını durdurmayı amaçlıyor

- TCMB net ihracatçı firmalara kullandırılan ihracat kredilerine ilişkin tanımlama getirerek kaynakların doğru yere yönlendirilmesini ve amacı dışında kullanımı durdurmayı amaçlıyor.

- Kurumsal kredi kartları vasıtasıyla yapılan kuyum harcamaları ve nakit çekimleri TCMB’nin KOBİ ve esnaf kredilerine sağladığı muafiyet kapsamı dışına çıkarıldı.

- Kredi kartında kuyum hariç KOBİ/esnaf kredileri ile ihracat, yatırım, tarımsal ve tüketici kredileri 50 bin TL üzerinde olup harcama mukabili kullandırılmazsa menkul kıymet tesisine tabi olacak.

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye konut kredisi

 

Bankaların ticari kredi komisyonlarında sınırlamaya gidildi

 

Tüketici ve konut kredilerinde yeni düzenleme

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • CV28 Eylül 2022 21:04

    Boyna talimat veriyorlar aslı astarı olmayan şimdiye kadar verdikleri talimatların ülkeye en ufak faydası olmayan talimat enflansyon üstü faizleri arttıracaksın talimat yerini bulsun