BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTBB’den ‘zimmet suçu’ açıklaması----

TBB’den ‘zimmet suçu’ açıklaması

TBB’den ‘zimmet suçu’ açıklaması
09 Şubat 2017 - 16:41 www.finansgundem.com

Türkiye Bankalar Birliği, Bankacılık Kanunu 160’ıncı maddede yapılan değişikliğe ilişkin açıklama yayınladı.

FINANSGUNDEM.COM  

Resmi Gazete'de yayımlanan KHK ile getirilen düzenlemeler arasında Bankacılık Kanunu 160’ıncı maddede yer aldı. Zimmet suçuna ilişkin değişiklik yapıldığına ilişkin söylentiler üzerine Türkiye Bankalar Birliği (TBB), düzenlemede zimmet suçuna ve cezalandırılmasına ilişkin bir değişiklik getirilmediğini açıkladı.

O YORUMLAMALARIN ÖNÜNE GEÇİLDİ

Türkiye Bankalar Birliği tarafından yapılan ve kafalardaki soru işaretlerini ortadan kaldıran açıklama şöyle:

“Bankacılık Kanunu 160’ıncı maddede yapılan değişiklik ile kredi kullandırma ve yapılandırmalarda yaşanan belirsizlik ortadan kalkmıştır.

Düzenleme zimmet suçuna ve cezalandırılmasına ilişkin bir değişiklik getirmemiştir. Yapılan değişiklikle kurallara uygun kredi kullandırmanın ve  yapılandırmaların zimmet suçu olmadığı açıkça düzenlenmiştir. Bu sayede uygulamada farklı yorumlamalardan kaynaklanan ve çok ciddi sorunlara neden olan belirsizlik ve tereddüt ortadan kalkmıştır.

Düzenleme ile getirilen “Bankacılık mevzuatı ile bankacılık usul ve prensiplerine uygun kredi kullandırma, bu kredileri temdit etme veya ek kredi kullandırma, taksitlendirme, teminata bağlama yahut sair yöntemlerle yeniden yapılandırma işlemleri zimmet suçunu oluşturmaz.” ifadesiyle bankacılıkta kredi ve ek kredi kullandırma, temdit etme, taksitlendirme, teminata bağlama veya diğer yöntemlerle yeniden yapılandırma işlemlerinin bankacılık mevzuat ve ilkelerine uygun olsa da zimmet suçunun oluşabileceğine ilişkin yorumlamaların önüne geçilmiştir.

Değişiklik bankaların ve bankacıların bankacılık mevzuatına, doğru risk yönetimi ilke ve prensiplerine ve uluslararası iyi düzenlemelere uygun hareket etmeye devam edeceklerini teyid etmektedir.

Ekonomik faaliyetin krediler yoluyla finansmanına, büyümeye ve istihdama olumlu katkı yapacak olan düzenleme nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Hükümetimize, Başbakan Yardımcımıza, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’muza ve ilgili diğer tüm kurumlarımıza anlayışları ve yaklaşımlarından dolayı şükranlarımızı sunarız.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)