BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTBB'den 'dolandırıcılık' uyarısı----

TBB'den 'dolandırıcılık' uyarısı

TBB'den 'dolandırıcılık' uyarısı
20 Şubat 2017 - 13:03 www.finansgundem.com

TBB, son günlerde arttığı belirlenen telefonla dolandırıcılık yöntemleri hakkında kamuoyunu bilgilendirdi

Türkiye Bankalar Birliği(TBB), kurumun adı kullanılarak yapılan dolandırıcılık eylemlerine karşı uyardı. TBB'den yapılan açıklamada, telefonda kendilerini Türkiye Bankalar Birliği Bireysel Müşteri Hakem Heyeti çalışanı olarak tanıtan şahısların “bankacılık işlemlerine ilişkin komisyon ve masrafların iadesinin yapılacağı” vaadiyle dolandırıcılık girişimlerinde bulundukları, bu tür dolandırıcılık eylemlerine ilişkin kamuoyunun bilgilendirilmesinin gerekliliği vurgulandı.

Yapılan açıklamada; "Türkiye Bankalar Birliği, kar amacı gütmeyen bir meslek örgütüdür. Sunmuş olduğu Bireysel Müşteri Hakem Heyeti hizmeti ücretsizdir. Bu hizmete aracılık eden bir şirket, kurum veya kuruluş bulunmamaktadır. Bireysel Müşteri Hakem Heyeti’ne başvuru yapmamış kişilere, Türkiye Bankalar Birliği çalışanlarının telefonla ulaşması mümkün değildir. Bu nedenle başvurusu olmayan kişiler, Bireysel Hakem Heyeti’ne atfen yapılan telefon aramalarına, SMS veya elektronik postalara kesinlikle itibar etmemeli, bir dolandırıcılık olayına maruz kalmamak için kişisel bilgilerini asla paylaşmamalıdır. Bu tür dolandırıcılık eylemleri ile karşılaşanların ivedilikle savcılık ve emniyet müdürlüklerine başvurması gerekmektedir." denildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)