BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTBB: MB Başkanı parasal sıkılaştırma sürecinin başladığını açıkladı----

TBB: MB Başkanı parasal sıkılaştırma sürecinin başladığını açıkladı

TBB: MB Başkanı parasal sıkılaştırma sürecinin başladığını açıkladı
23 Haziran 2023 - 22:30 www.finansgundem.com

Bankalar Birliği, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ile gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Erkan'ın parasal sıkılaştırma sürecinin başladığını belirttiği bildirildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan ile Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu ile bir araya geldi. Toplantıda, dünyada ve Türkiye'deki ekonomik gelişmeler ile bankacılık sektöründeki son durum ve geleceğe ilişkin beklentiler görüşüldü. 

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, toplantının yapıcı ve çok yararlı geçtiğini açıkladı. Çakar, bankacılık sektörünün dirençli ve sağlıklı bir yapıda olduğunu, paydaşlarına güven verdiğini, uluslararası yüksek standartlarda hizmet gördüğünü, ekonomi politikalarının ilgili tüm kesimlere doğru şekilde aktarılmasında önemli bir görev üstlendiğini söyledi.

Düşük enflasyonun sağladığı öngörülebilir faaliyet ortamının ve uluslararası kabul görmüş düzenlemelerin bankacılık sektörünün TL cinsinden büyümesinde ve güçlenmesinde önemli bir rol oynadığını belirten Çakar, bu sayede büyümenin sürdürülmesi için elzem olan; istihdam sağlayan ve cari işlemler açığını azaltan nitelikli yatırımların, katma değeri yüksek olan üretimin, dünya piyasalarında rekabetçi ihracatın finansmanına dolayısıyla insanımızın refahının artmasına daha fazla katkı vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Öte yandan, görüşmenin ardından Türkiye Bankalar Birliği de bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: 

“TCMB Başkanı Sayın Erkan, dezenflasyonun en kısa sürede tesisi için parasal sıkılaştırma sürecine başlanıldığını belirterek, enflasyon görünümünde belirgin iyileşme sağlanana kadar tüm ekonomik aktörlerin üzerine düşen görevleri yerine getirme konusunda kararlı bir duruş sergileyeceklerinden emin olduğunu ifade etmiştir.”

Erkan: Finansal istikrarı sağlayarak enflasyonla mücadele edeceğiz

 

Şimşek'ten kara parayla mücadelede kararlılık vurgusu

 

Morgan Stanley'den temmuz ayı için TCMB tahmini

 

Bakan Şimşek: Hedeflere ulaşmada kararlıyız

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Münir24 Haziran 2023 00:02

    Bu faizlerle parasal sıkılaştırılma olmasının imkanı yok birkere gerçekçi değil enflasyonun yüzde ikiyüzleri geçmiş faiz artışı onbeş gibi realitesi olmayan akıl dışı artış piyasa hemen halihazırda zam görmekte TL sürekli değer kaybetmekte yerli yabancı yatırımcı asla güvenmiyor sonucunda inatla yapılan aynı yanlışlar

  • Kemal DOĞRI23 Haziran 2023 22:40

    % 15 faiz oranı ile mi başladı. Hayır siz sadece vatandaşın elindeki bir kaç liralık döviz birikimini kaptırmasına sebep oldunuz. Size güvenip dövizini satanlar bin pişman.