BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinTatilde çocuklarınızla eğlenebileceğiniz en ekonomik aktiviteler----

Tatilde çocuklarınızla eğlenebileceğiniz en ekonomik aktiviteler

Tatilde çocuklarınızla eğlenebileceğiniz en ekonomik aktiviteler
06 Temmuz 2022 - 16:51 www.finansgundem.com

Eğlenceye ne kadar harcama yaptığınız çocuklar için önemli değildir, onlar sadece eğlenmek ister.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Okulların kapanması ve yaz tatilinin yaklaşmasıyla birlikte aileler farklı aktivitelerle çocuklarıyla geçirecekleri zamanı eğlenceli kılmanın yollarını arıyor. Yüksek enflasyonla birlikte her şeyin fiyatının artması ise tatil planı yapmayı dahi zorlaştırıyor. Yaşam şartlarındaki zorluklara rağmen ebeveynler yine de ya birikmişlerini kullanarak ya da yeni kaynaklar yaratarak çocuklarını mutlu etmek istiyor.

The Gazette’ten Sue Wilkinson’ın haberine göre, ailelerin çocuklarıyla eğlenceli vakit geçirirken bir servet harcamamaları ise gerçekten mümkün. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, hem iç mekan hem dış mekan aktiviteleri sayesinde ebeveynler çocuklarıyla ceplerini düşünmek zorunda kalmadan gayet güzel vakit geçirebilir.

Piknik yapmak

Dış mekan aktiviteleri arasında belki de en keyiflisi piknik yapmaktır. Piknik yaparak dışarıda yemek yemenin tadına varabilirsiniz. Çimenlerin üzerine koyacağınız bir örtü ve biraz güneş yeterli. Yine de dilerseniz yanınızda bazı oyunlar götürebilir, arkadaşlarınızı davet edebilir, pikniğinizi daha da eğlenceli hale getirebilirsiniz.

Define avı

Evinizin ya da bir bahçenin etrafında gizlenmiş bir define aramaktan daha heyecan verici çok az olabilir. Bir haritayı takip ederek gizli hazineyi bulmaya çalışırken ipuçlarını çözmenin mutlu heyecanını çocuklarınıza yaşatabilirsiniz. Define sandığının içine renkli şekerlemeler koyarak çocuklarınızı mutluluktan uçurabilirsiniz.

Kurabiye yapmak

Özellikle anneler için oldukça ideal olan bu eğlenceli aktiviteyi yaz yağmurlarının kendini gösterdiği günlere denk getirirseniz çocuğunuzla harika zaman geçirebilirsiniz. Çocuğunuzun en sevdiği pastayı onunla birlikte yapabilir ya da en sevdiği kurabiyeyi birlikte pişirebilirsiniz.

Ev sineması

Eskisi kadar sinemaya gitmiyoruz. Bunun yerine evinizde yaratacağınız atmosferle sineme keyfini evinize taşıyabilir, çocuğunuzla keyifli zaman geçirebilirsiniz. Bunun için çocuğunuzun seveceği bir film ya da bir çizgi film seçin, ışıkları kısın ve atıştırmalıkları yanınıza alın. Atıştırmalıklar için küçük patlamış mısır kutuları alabilir, farklı kaplara farklı renk şekerleri yerleştirebilirsiniz. Böylece çocuğunuz onları toplayıp dilediği gibi karıştırıp tadına bakabilir.

Bahçede kamp

Kamp yapmak için öyle tam teçhizatlı ekipmanlara ya da uzaklara gitmenize gerek yok. Eğer imkanınıza varsa arka bahçenize bir çadır kurabilir, pratik bir şeyler pişirebilir, birlikte şarkılar söyleyebilir ve birbirinize eğlenceli hikayeler anlatabilirsiniz.

Kendin yap aktiviteleri

Resim yapmak ya da takı hazırlamak gibi bazı el sanatları aktiviteleriyle eğlenceli saatlerinize yaratıcılık da katabilirsiniz. Bu aktiviteler her ne kadar çocuklarınızın odaklanmasını ve kendi başlarına yeni bir şeyler üretmesini amaç edinse de, ebeveynler olarak siz de onlara eşlik edebilirsiniz.

Aile oyunları gecesi

Tatilde gündüz yorgunluğunu atmanın en güzel yollarından biri de akşam saatlerinde tüm aile olarak yapacağınız aktivitelerdir. Bunun için en sevdiğiniz masa oyunlarından birini seçebilir, böylece tüm aile bir masanın etrafında toplanabilirsiniz. Elbette masa oyunları olması şart değil. Saklambaç gibi fazla ekipman gerektirmeyen oyunlar da çocuklarınızı çok mutlu edecektir.

Parka gitmek

Çocukların vazgeçilmezi park alanları tatil dönemi boyunca en çok uğrayacağınız yerlerin belki de başında geliyor. Çocuklarınızın temiz havada güzel vakit geçirebilecekleri, top oynayabilecekleri, uçurtma uçurabilecekleri, etrafta diledikleri gibi koşturabilecekleri oyun alanları onları hem mutlu edecek hem de enerjilerini atmalarını sağlayacak.

Su balonu savaşı

Suyla oynamak sıcak havaların olmaz olmaz aktivitelerinin başında geliyor. Kolaylıkla ve maliyetsiz şekilde hazırlayabileceğiniz su balonlarını fırlatarak çocuğunuzla harika ve ferahlatıcı saatler geçirebilir, böylelikle sıcak havanın da üstesinden gelebilirsiniz.

İngilizler çocukların yemeklerinden kısmaya başladı

 

Faturaları ödeyebilmek için çocukların kumbaraları açılıyor

 

Tatile çıkarken çantanızda olması gereken 6 şey

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)