BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisFaturaları ödeyebilmek için çocukların kumbaraları açılıyor----

Faturaları ödeyebilmek için çocukların kumbaraları açılıyor

Faturaları ödeyebilmek için çocukların kumbaraları açılıyor
04 Temmuz 2022 - 12:45 www.finansgundem.com

40 yılın zirvesine ulaşan enflasyon ve yükselen yaşam maliyeti İngiliz aileleri çaresizce yapılabilecek finansal hamlelere zorluyor. Son bir araştırmaya göre İngilizler faturaları ödeyebilmek için çocuklarının gelecek birikimlerine yöneldi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’de ebeveynler, hane halkı faturalarının artan maliyetini ödemek için çocuklarının tasarruflarına başvuruyorlar.

The Telegraph’ın anketine göre İngilizler son 40 yılın en yüksek seviyesine ulaşan enflasyon nedeniyle maliyetlerin yükselmesinin ardından çocukları için ayırdıkları birikimden günde 8,5 milyon harcadıklarını ortaya koydu. Anket, ailelerin bu yıl şimdiye kadar çocuklarının tasarruflarından ortalama 300 sterlin çekildiğini gösterdi. 2000 katılımcının üçte biri bu yıl çocukları için biriktirdikleri fona başvurdu. Toplamda ise 1,4 milyar sterlin bu birikimlerden çekildi.

Katılımcıların dörtte birlik kısmı giderek daha pahalı hale geden gıda fiyatları nedeniyle çocukların birikimlerine başvurduklarını belirtti. Bir diğer dörtte birlik kısımsa fahiş fiyatlara ulaşan elektrik faturalarının ödenebilmesi için bu fonlara başvurduklarını paylaştı. Katılımcıların yüzde 6’sı ise çocukların tasarruflarını seyahat ödemelerini gerçekleştirmek için kullandığını açıkladı.

Ankete katılanların dörtte birinden fazlası çocukları veya torunları için ayırdıkları birikimi azalttıklarını veya yaşam maliyetlerinin yükselmesi nedeniyle tamamen durdurduklarını açıkladı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) İngiltere’deki yaşam standartlarının üst üste dört çeyrektir düştüğünü gösteriyor. Rapor, yükselen fiyatların İngiliz hane halklarının harcanabilir gelirini Ocak ve Mart ayları arasında ortalama yüzde 0,2 oranında azalttığını tespit etti.

ONS verileri enflasyonun çeyrek boyunca yüzde 1,7 olduğunu, buna karşın hane halkı gelir artışınınsa yüzde 1,5’te kaldığını ortaya koydu. Rakamlar, yükselen fiyatlar nedeniyle ortalama bir aile için elektrik faturalarının son üç ayda yaklaşık 2.000 sterline kadar çıktığını hesaba katmıyor.

Halihazırda zor durumda olan İngiliz hane halkı geçtiğimiz hafta yine can sıkıcı haberlere maruz kaldı. İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey İngiltere ekonomisinin diğer büyük ekonomilere göre daha sert bir düşüşle karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Portekiz’deki bir konferansta konuşan Bailey Kovid-19 pandemisi, yükselen yaşam maliyeti, Ukrayna savaşı ve artan enflasyon nedeniyle bir dönüm noktasına ulaştığını söyledi. Bailey Çarşamba günkü açıklamasında, “İngiltere ekonomisi muhtemelen diğer ekonomilere göre daha erken ve biraz daha fazla zayıflıyor” ifadelerine yer verdi.

Avrupa Merkez Bankası konferansında konuşan BoE Başkanı, “Dışarıdan gelen çok büyük bir ulusal reel gelir şoku bizi vuruyor. Şokun ölçeği çok önemlidir ve kendi içinde büyük bir etkisi olacaktır. Zira iç talebi azaltacak ve işgücü piyasasına ve enflasyona sirayet edecektir. Şu anda İngiltere ekonomisine baktığımda, ekonominin artık yavaşlamaya başladığı çok açık. Bu açıdan bir dönüm noktasındayız” dedi.

Küresel piyasaların gündemi istihdam verileri

 

JP Morgan, ABD ekonomisi için büyüme tahminini düşürdü

 

Çikolata için Goldman Sachs'ı bıraktılar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)