BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTasarruf bilinci oluşturulmalı----

Tasarruf bilinci oluşturulmalı

Tasarruf bilinci oluşturulmalı
15 Mayıs 2013 - 15:05 www.finansgundem.com

Türk Ekonomi Bankası Genel Müdürü Varol Civil, tasarruf bilincinin gelişmesi gerektiğini söyledi

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Varol Civil, Türkiye'nin büyüme hedefini yakalayabilmesi için, toplumdaki tasarruf bilincinin gelişmesi gerektiğini söyledi.
Civil, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de katıldığı Ankara Yenişehir TEB Aile Akademisi Evi Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, banka olarak çeşitli maksatlarla birçok toplantı ve etkinlik yaptıklarını, bunların arasında bugünkü toplantının ise ayrı bir öneme sahip olduğunu belirterek, Türkiye için iyi birşeyler yapma amacını taşıdıklarını kaydetti.
TEB olarak Türkiye'nin büyüme hedefini yakalayabilmesi için, toplumdaki tasarruf bilincinin gelişmesi gerektiğine inandıklarını ifade eden Civil, "Bu inanç doğrultusunda aile ekonomisi konusunda toplumu bilinçlendirmenin önemi çok açık" dedi.
Bu çerçevede, TEB Aile Akademi ile 40 bin aileye eğitim verdiklerini ifade eden Civil, "Bu açılışla birlikte bu çalışmalarımızı bir adım daha öteye taşımış oluyoruz. Ekonomi ailede başlar düşüncesiyle hayata geçirdiğimiz TEB Aile Akademisi, uzun vadede vatandaşlarımızın bankacılık işlemleri ve tasarruf gibi bilgilerini arttırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Civil, 22 Mayıs'ta Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER) ile Türkiye'de finansal okur-yazarlık konusunda ortak bilinç ve gündem yaratmayı hedefleyen kamu, özel sektör, sivil toplum temsilcileri, akademisyenlerin bir araya geleceği "1. Finansal Okuryazarlık ve Erişim Zirvesi"ni düzenleyeceklerini bildirdi.
FODER Başkanı Denizmen
Finansal Okuryazarlık Derneği Kurucu Başkanı Özlem Denizmen de ailenin Türk toplumu için önemli bir değer olduğunu ifade ederek, Türk toplumunda aile bireyleri arasındaki bağların güçlü olduğunu vurguladı.
Denizmen, geçmiş dönemlerde Türkiye'de yüksek enflasyon olduğunu hatırlatarak, söz konusu döneminin artık sona erdiğini de dile getirdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)