BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTarım sektörüne düşük faizli kredi----

Tarım sektörüne düşük faizli kredi

Tarım sektörüne düşük faizli kredi
09 Mart 2017 - 05:53 www.finansgundem.com

Ziraat Bankası. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Uygulama Esasları Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Uygulama Esasları Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğ, tarımsal üretim yapan gerçek veya tüzel kişi üreticilere, kooperatiflere ve Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne, düşük faizli yatırım ve işletme kredisi verilmesiyle ilgili usul ve esasları kapsıyor.

Tebliğ ile damızlık süt sığırı ile damızlık etçi ve kombine sığır yetiştiriciliğinde, kurulu veya kurulacak işletmelere ilişkin yatırım kredileri, damızlık belgeli hayvan alımlarında bu kredi kullanılabilecek. Bu kapsamda barınak yapımı ve tadilatı ile tüm araç gereçler de kredi kapsamında yer alıyor.

ARICILARA DÜŞÜK FAİZLE KREDİ

Asgari 50 arılı kovanı ile üretim yapan üreticiler arılı kovan, polen kapanlı yeni kovan, elektrikli çit sistemi, bal süzme makinesi, polen kurutma ve temizleme, kek hazırlama makineleri alımı için kredi kullanabilecek. Kanatlı üretimi yapacak işletmelerin düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırılabilmesi için asgari etlik piliç yetiştiriciliğinde 10 bin adet, yumurta tavuğu yetiştiriciliğinde 7 bin 500 adet, kaz, ördek, bıldırcın yetiştiriciliğinde 2 bin 500 adet, devekuşu yetiştiriciliğinde 50 adet ve üzeri kapasitelerde işletme kurulması veya kurulu işletmelerin bu kapasitelere çıkarılması gerekecek. Tarımsal mekanizasyon ve traktörler için de düşük faizli yatırım kredisi kullanılabilecek. Dağınık ve parçalı arazilerin birleştirilmesi için hisseli tarım arazilerindeki hisselerinin ya da bitişik arazilerin satın alınmasına yönelik kredi talepleri banka ve Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğinin kendi iç mevzuatı paralelinde olmak kaydıyla değerlendirilebilecek.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)