BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTarım Sakarya'nın geleceği olacak: 30 ton çilek üretildi----

Tarım Sakarya'nın geleceği olacak: 30 ton çilek üretildi

Tarım Sakarya'nın geleceği olacak: 30 ton çilek üretildi
21 Kasım 2022 - 01:43 www.finansgundem.com

2022 yılında 30 ton rekolte elde eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi, verimli toprakları en doğru şekilde kullanarak tarımın Sakarya'nın geleceği olacağını ifade etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla hayata geçirilen Büyükşehir Belediyesi SERA AŞ'nin Bakacak Mahallesi'nde kurduğu Çilek Üretim ve Eğitim Tesisi'nde ikinci yılın çilek hasadında sona gelindiğini duyurdu.

18 dönümlük aynı alanda geçen yıl 10 ton çilek üretimi yapan belediye, bu yıl ise 5 aylık sezonda aynı alanda 30 tonluk ürün aldı.

Sakarya Belediye'sinin ürettiği birinci sınıf  "albion" çileklerle piyasadan yoğun talep aldı. Belediye bu sayede yeni sezon başladığında üretim alanını 35 dönümlük bir alana çıkarmayı hedefliyor.

"Yeni üretim sahamız hazır"


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, kurdukları bahçeyi, şehrin en bereketli bahçelerinden olduğunu ifade ederek 2021 yılında ilk fidanı toprakla buluşturdukları tesiste ikinci hasat dönemini bitirdiklerini söyledi.

"İlk yıl 10 bin kilogram çilek elde ettiğimiz tesiste ikinci yılımızda 7 bin kasayla 30 bin kilogramlık üretim gerçekleştirdik. Birinci sınıf kaliteyle ürettiğimiz çileklerimiz Sakarya genelindeki pastane, dondurma ve kafe sektöründe yoğun taleple karşılaştı. Bunun yanı sıra İstanbul pazarında da ciddi talep gördü. Bu ilgiye kayıtsız kalamazdık. Bu nedenle 18 dönümlük üretim alanımızı 35 dönüme çıkarmaya karar verdik. Hızlıca yeni üretim sahamızı kış öncesinde dikime hazır hale getirdik. Şehrimize hayırlı olsun."

Başkan Yüce ayrıca Sakarya için çok çalıştıklarını ve Sakarya'nın tarımın sembolü haline gelmesini amaçladıklarını da ifade ederek verimli toprakları en doğru şekilde kullandıklarını bildirdi.

Şehrin her yanında tarım projelerine hayat verdiklerini söyleyen Yüce, Sakarya'nın tarımla üreten, tarımla kazanan ve tarımla kazandıran bir şehir olmayı sürdüreceğini, tarımın Sakarya'nın geleceği olacağını ifade etti. 

Çilek üreticilerinden aracılara tepki

 

İki ülkede hepatit salgınından "çilek" sorumlu tutuluyor

 

Ayva ve narda rekolte arttı

 

Türkiye'nin tahıl ambarında yüksek rekolte beklentisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)