BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTahvil faizlerinde ani yükseliş korkusu----

Tahvil faizlerinde ani yükseliş korkusu

Tahvil faizlerinde ani yükseliş korkusu
19 Mart 2021 - 08:55 www.finansgundem.com

Borsalar oranları yakından takip ediyor, ABD tahvil getirilerinde yükseliş büyük tahvil fonu yöneticilerini rahatsız ediyor

Sermaye piyasalarını yeni gündemi ABD’nin 10 yıllık tahvil faizleri. ABD Hazine kağıdı getirilerinde son dönemde yaşanan yükseliş, pek çok büyük tahvil fonu yöneticisi tarafından rahatsız edici, endişe verici olarak görülmeye başlandı.

Fon yöneticilerinin, tahvil getiri oranlarındaki bu hızlı yükselişin devam etmesi halinde bunun yatırımcılar tarafından piyasanın karışık, istikrarlı olarak değerlendirilmesinden endişe ettikleri ifade ediliyor.

Analistler, ABD tahvil getirilerinin yüzde 2 olarak ifade edilen tepe noktalarına birkaç işlem gününde ulaşabilecek seviyelere geldiğine işaret ediyorlar ve bunun rahatsız edici olduğunu vurgularlar.

2013 yılında Fed'in yaptığı varlık azaltım açıklaması "taper tanturum" ile ABD tahvil getirilerinin 136 baz puan yükseldiğine işaret eden fon yöneticilerin Ocak ayı başından bu yana süren yükselişin de 80 puana ulaştığına dikkat çekiyorlar.

ABD tahvil getirilerine yukarı yön korunuyor

BOJ faizde beklenen hamleyi yaptı

Dolar hakimiyetindeki finansal sistem sıfırlanmalı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)