BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBOJ faizde beklenen hamleyi yaptı----

BOJ faizde beklenen hamleyi yaptı

BOJ faizde beklenen hamleyi yaptı
19 Mart 2021 - 07:55 www.finansgundem.com

Japonya Merkez Bankası, faizleri sabit bıraktı, faiz oranlarının yüzde 0 olan hedefin civarında hareket etmeler için izin verilen bandı genişletti. BOJ, riskli varlıkları da gerektiğinde alma taahhüdünde bulundu

Merkez bankaları art arda faiz kararlarını açıklıyor. ABD Merkez Bankası'nın önceki gün faizleri sabit bırakmasının ardından Japonya Merkez Bankası BOJ da dün duyurulan planı bugün açıkladı. 

Japonya Merkez Bankası bugün yaptığı politika toplantısında, uzun vadeli faiz oranlarının yüzde 0 olan hedefin civarında hareket etmeler için izin verilen bandı genişletti. Banka ayrıca, riskli varlıkları yıllık olarak belirlenmiş bir hızla değil gerekli olduğunda satın alma taahhütünde bulundu.

BOJ yaptığı açıklamada, borsa yatırım fonları (BYF) için yıllık 6 trilyon hızla ve Japon gayrimenkul yatırım ortaklıklarında yıllık 90 milyar yenle alım yapma taahhütlerini kaldırdığını belirtti. Ancak BYF'ler için yıllık 12 trilyon yen ve gayrimenkul yatırım ortaklıkları için 180 milyar yen tavanlarını korudu.

Banka, uzun vadeli Faiz oranları için +/- 0,20 olan hareket bandını +/- 0,25 olarak değiştirdi.

Bir faiz hamlesi de Japonya’dan geliyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)