BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi'Tahvil alımlarını ekimde azaltmak makul'----

'Tahvil alımlarını ekimde azaltmak makul'

'Tahvil alımlarını ekimde azaltmak makul'
27 Ağustos 2021 - 13:40 www.finansgundem.com

Bostic'e göre tahvil alımlarını azaltmaya ekim ayında başlamak uygun olacak

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, güçlü istihdam artışlarının devam  etmesi halinde tahvil alım programını azaltmaya Ekim ayında başlamanın  makul olacağını söyledi.

Reuters'e konuşan Bostic, "Eğer Ağustos ayı istihdam artışı, Temmuz ve Haziran aylarındaki yaklaşık 1 milyon artış seviyesini yakalar ise, tahvil alımlarının azaltımının Ekim ayında başlaması konusunda rahat olurum" ifadelerini kullandı.

Bostic ayrıca, tahvil alımlarının azaltılmaya başlanması halinde bunun  mümkün olan en çabuk şekilde tatamlanması taraftarı olduğunu ve Fed'in  tahvil alımlarının 2022 ilk çeyrek sonuna kadar bitirilmesini destekleyebileceğini vurguladı.

Fed'in, tahvil alımlarının azaltılması planını 21-22 Eylül'de yapılacak FOMC toplantısından sonra açıklaması bekleniyor. Tahvil alımlarında  azaltımın bu yıl içinde başlaması yönünde bir beklenti bulunuyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)