BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTacikistan'a 15 milyon $ hibe yardımı----

Tacikistan'a 15 milyon $ hibe yardımı

Tacikistan'a 15 milyon $ hibe yardımı
03 Nisan 2013 - 17:54 www.finansgundem.com

Dünya Bankası, Tacikistan'a 14,85 milyon dolarlık hibe yardımı yapacak

Dünya Bankası Tacikistan Temsilcisi Marsha Olive, basına yaptığı açıklamada, Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu'nun, doğal kaynakların verimli kullanımı ve iklim değişimlerine uyum sağlaması çerçevesinde Tacikistan Hükumetine 14,85 milyon dolarlık hibe yardımında bulunulması konusunda karar aldığını belirtti.
Olive, Tacikistan'ın bölgedeki doğal afetlerden önemli ölçüde zarar gören bir ülke olduğunu ifade ederek, bu ülkenin iklim değişimlerine en savunmasız ülkelerden biri olduğunu kaydetti.
Dünya Bankası'nın söz konusu hibe yardımının Tacikistan'ın iklim değişikliklerinden göreceği zararın en aza indirilmesine katkıda bulunacağını ifade eden Olive, bu yardımın ayrıca ülkedeki gıda güvenliğini de pekiştireceğini dile getirdi.
Söz konusu hibe yardımı çerçevesinde, ayrıca ülkedeki tarım arazileri, su kaynakları ve yaylaların analizi ve verimliliğinin arttırılmasına yönelik tedbirlerin alınması öngörülürken, bu projeden ayrıca, köy kesimlerinde yaşayan 126 bin kişinin istifade etmesi planlanıyor.
Bir çok uluslararası finans kuruluşları tarafından desteklenen iklim değişikliklerine uyum sağlamayla ilgili olarak 18 ülkenin yer aldığı pilot programda bulunan Tacikistan'ı, bu program çerçevesinde Dünya Bankası'nın yanı sıra Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ve Asya Kalkınma Bankası da destekliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)