BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringSüzer şirketlerini birleştiriyor----

Süzer şirketlerini birleştiriyor

Süzer şirketlerini birleştiriyor
26 Nisan 2011 - 15:57 www.finansgundem.com

Süzer Grubu faktoring şirketlerini Kent Faktoring çatısı altında birleştiriyor

Faaliyetlerini Süzer Grubu bünyesinde sürdüren Süzer Faktoring ve Kent Faktoring birleşiyor. Birleşmenin ardından ortaya çıkan faktoring şirketi çalışmalarına Kent Faktoring adıyla devam edecek. Şirket, yeni yapılanmasının ardından plasman büyüklüğünde banka dışı faktoring şirketleri arasında ilk 10 içerisinde yer alacak.
Süzer Grubu Finans Grup Başkanı Ali Baran Süzer, “Süzer Grubu olarak finans sektöründe Kent Faktoring, Süzer Faktoring ve Kent Leasing olmak üzere üç ayrı şirketle çok hızlı bir büyüme sağladık. Faktoring şirketlerimizin 2008 yılında 24,9 milyon TL olan toplam plasmanı 2009 sonunda %142 artarak 60,3 milyon TL’ye, 2010 sonu itibariyle de %137 büyüyerek 143 milyon TL’ye ulaştı. Hızla büyüyen bu yapıda kararların daha hızlı, doğru ve etkin şekilde verilmesi, verimliliğin artırılması, risklerin daha yoğun bir şekilde kontrol altında tutulması için faktoring şirketlerimizi birleştirme kararı aldık. Bu kararla birlikte şirketlerimizin birleşen mali yapıları sayesinde daha güçlü bir özkaynak yapısına da sahip oluyoruz.”
Birleşme öncesinde kapsamlı bir hazırlık sürecinden geçtiklerini belirten Ali Baran Süzer sözlerini şöyle sürdürdü: “Fizibilite çalışması ve diğer hazırlıkları tamamlayıp bağımsız denetim raporlarımızı da aldıktan sonra Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kuruluna başvurumuzu yaptık. Kurul, 12 Nisan 2011 tarihinde birleşme onayını verdi. 30 Nisan 2011 tarihi itibariyle iki faktoring şirketimiz tek bir çatı altında, Kent Faktoring adıyla yoluna devam edecek. Birleşmenin yaratacağı sinerji sayesinde Kent Faktoring daha hızlı, etkin ve müşteri odaklı hizmet verebilecektir. Aynı zamanda Kent Faktoring’in büyüyen kurumsal yapısıyla faktoring sektörüne de önemli bir katkı yapmasını hedefliyoruz.”
Birleşmenin ardından 160 milyon TL plasman büyüklüğüne ulaşacak olan Kent Faktoring, banka dışı faktoring şirketleri arasında ilk 10 içerisinde yer alacak. Şirketin plasman büyüklüğünün yıl sonunda 200 milyon TL’yi aşacağı öngörülüyor. Öte yandan birleşme öncesinde 350 milyon TL olan yıllık işlem hacminin, birleşme sonrasında 500 milyon TL’ye ulaşması hedefleniyor. Kent Faktoring, İstanbul’daki genel merkezinin yanı sıra Ankara ve Antalya’daki temsilcikleriyle hizmet veriyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)