BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinSuudi işadamı 2 Airbus siparişini yanlışlıkla vermiş----

Suudi işadamı 2 Airbus siparişini yanlışlıkla vermiş

Suudi işadamı 2 Airbus siparişini yanlışlıkla vermiş
28 Ağustos 2019 - 17:23 www.finansgundem.com

Suudi Arabistan'da zengin bir işadamının oğluna yanlışlıkla iki adet Airbus A-350-1000s tipi bir uçak satın aldığı haberi birçok gazete ve internet sitesinde kullanıldı. İşin aslı sonradan anlaşıldı.

Türk medyasında da kullanılan haberlerde, Suudi Arabistan’da enerji sektöründe yatırımları olan zengin bir baba, havacılık merakı olan oğluna küçük bir uçak ararken, yanlışlıkla Airbus A-350-1000s tipi iki uçak aldığı aktarıldı.

Haberlerdeki iddiaya göre; adı bilinmeyen adam, Airbus şirketini arayıp, uçak modelleri hakkında bilgi almak istedi. Fakat ifade güçlüğü işadamı ile şirket yetkilileri arasındaki iletişimi güçleştirdi.

Haberlerde, 365 milyon dolarlık fiyatın da Suudi zengini caydırmaya yetmediği belirtilirken, adamın şu sözleri söylediği aktarıldı: “Para muhabbetinde kayboldum. Biraz pahalı fakat hâlâ makûl olduğunu düşündüm.”

‘AIRBUS TELEFON AÇINCA…’

Olayın ise birkaç ay sonra Airbus’ın uçakların hazır olduğunu bildirmek için açtığı telefonla ortaya çıktığı öne sürüldü. Yine zengin işadamının şu sözleri söylediği iddia edildi: “Uçağı kimin uçuracağını sordular, şaka sandım.”

Sonunda da isimsiz bu işadamının uçaklardan birini oğluna almaya, diğerini de kuzenine hediye etmeye karar verdiği yazıldı.

Tabii tüm bu hikâyenin tek bir cümlesi bile doğru değil. İnternette yapılacak basit bir araştırmayla haberin çıkış noktasının, havacılık dünyasındaki gelişmeleri hicveden ve gerçek dışı hikâyelere yer veren ‘Thin Air Today’ adlı site olduğu kolaylıkla anlaşılabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)