BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSuudi Arabistan, 18 Türk şirkete ithalat vizesi verdi----

Suudi Arabistan, 18 Türk şirkete ithalat vizesi verdi

Suudi Arabistan, 18 Türk şirkete ithalat vizesi verdi
22 Temmuz 2023 - 10:43 www.finansgundem.com

Ege İhracatçı Birlikleri, Suudi Arabistan'ın, süt ürünleri, kırmızı et ve bal üretim yapan 18 firma için ithalat izni verdiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ekonomi kurmayları, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Suudi Arabistan'ı kapsayan ekonomi turuna çıkmıştı. Ziyaretlerde çok sayıda anlaşma imzalanmıştı.

Ege İhracatçı Birlikleri'nin (EİB) yaptığı yazılı açıklamada, Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyaretinin hemen ardından ilk somut adımın hayvansal mamuller sektöründen geldiği ifade edildi.

18 FİRMAYA İHRACAT VİZESİ

"Suudi Arabistan Türkiye’den süt ürünleri, kırmızı et ve bal ithalatının yolunu açtı" denen açıklamada şunlar kaydedildi:

"14 - 25 Kasım 2022 tarihleri arasında Suudi Arabistan Gıda ve İlaç İdaresi'ni (SFDA) temsilen Türkiye’yi ziyaret eden heyet, süt ürünleri sektöründe 5, koyun etinde 4, işlenmiş koyun eti sektöründe 3, sığır eti sektöründe 6 ve bal sektöründe 2 toplamda 18 firmaya Suudi Arabistan’a ihracat vizesi verdi."

100 MİLYON DOLARI GEÇME HEDEFİ

Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında siyasi ilişkilerin yolunda gittiği 2020 yılından önce 100 milyon dolara varan su ürünleri ve hayvansal mamuller ihracatı yaptıklarını aktardı.

Kızıltan, iki ülke arasındaki siyasi yakınlaşmanın sonrasında Suudi Arabistan’a önce 100 milyon dolarlık ihracat hacmine ulaşmayı, sonrasında geçmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

2022 YILINDA İHRACATTA 4 MİLYAR DOLAR AŞILDI

Türk su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörünün 2022 yılında ihracatta 4 milyar doları aştığı bilgisini veren Kızıltan, “Türkiye hayvansal mamuller üretiminde güçlü bir ülke, Suudi Arabistan ise alım gücü yüksek gıda ithalatçısı bir ülke. Suudi Arabistan’ın protein ihtiyacını Türk ihracatçıları karşılayacak” diye konuştu.

Türkiye, 2022 yılının ilk yarısında Suudi Arabistan’a 131 milyon dolarlık ihracat yapmışken, bu yılın aynı döneminde ihracat yüzde 747,5’lik artışla 1 milyar 113 milyon dolara ulaştı. (Dünya)

Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyareti sonrası ortak açıklama

 

Suudiler, imzalanan anlaşmalardan memnun

 

Türkiye ve Suudi Arabistan'dan 5 yeni anlaşma

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)