BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinSuriyeliler Adana'da bayramı buruk yaşadı----

Suriyeliler Adana'da bayramı buruk yaşadı

Suriyeliler Adana'da bayramı buruk yaşadı
15 Ekim 2013 - 14:26 www.finansgundem.com

Adana'daki çadır kentte kalan Suriyeliler, ülkelerinden uzakta bayram geçirmenin burukluğunu yaşıyor

Adana'daki çadır kentte kalan Suriyeliler, ülkelerinden kilometrelerce uzakta buruk bayram sevinci yaşıyor.
Sarıçam ilçesindeki konaklama tesisinde misafir edilen yaklaşık 11 bin Suriyeli, buruk girdikleri bayram sevincini aileleri ve AFAD görevlileriyle paylaştı.
Çadırlarında el öpmeye gelen çocuklara şeker ikram eden yaşlılar, ülkelerinden uzakta geçirdikleri bayramın burukluğunu daha da derinden hissederken, çocuklar kendilerine verilen şeker ve hediyelerin mutluluğunu yaşadı.
Suriye'deki iç savaşın şiddeti artınca 9 ay önce Halep'ten Adana'ya gelen ve konaklama tesiste ailesiyle kalan Muhammed Ali Hüseyin, ülkelerinden uzakta bir bayram daha geçirdiklerini belirterek, ülkelerine dönecekleri günü beklediklerini ifade etti.
Bayramın güzel geçtiğini anlatan Hüseyin, "Ancak insanın kendi memleketi gibi olamıyor. Başta Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bizi misafir eden herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Umarım Allah bu savaşı bir an önce bitirir ve bizler de ülkemize döneriz" dedi.
İblib'ten gelen Selim Ahmed de savaşın bir an önce bitmesinin tek temennileri olduğunu ve bundan sonraki bayramları ülkelerinde kutlamak istediklerini söyledi.
Çadır kent görevlisi ve Adana AFAD Müdür Yardımcısı Emrah Tunç ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, misafir ettikleri Suriyelilerin vatanlarından, topraklarından ayrı oldukları için buruk bir bayram geçirdiklerini, onların bu burukluğunu hafifletmek için çalıştıklarını kaydetti.
Tunç, "Onlar için her ne kadar bayram da olsa bu duyguyu buruk yaşıyorlar. Bizler burukluklarını hafifletmeye çalışıyoruz. Sabah saatlerinden itibaren çadırları ziyaret ettik. Çocuklara şeker dağıttık. Bundan sonraki bayramları kendi ülkelerinde, öz vatanlarında geçirmelerini diliyoruz" diye konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)