BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinŞ.Urfalı kadın mucize yarattı----

Ş.Urfalı kadın mucize yarattı

Ş.Urfalı kadın mucize yarattı
06 Eylül 2013 - 20:51 www.finansgundem.com

Şanlıurfa Belediyesi'nden aldığı 1000 TL ile Yıldız Yıldız, açtığı iş yeri sayesinde hayallerine kavuştu

Şanlıurfa'da girişimci kadın, 8 yıl önce belediye tarafından verilen bin liralık krediyle açtığı iş yeri sayesinde hayallerine kavuştu.
Evli 7 çocuk annesi Yıldız Yıldız, Şanlurfa Belediyesinin hazırladığı "Kadın İstihdamı Projesi"ne başvurarak bin lira kredi aldı. Aldığı para ile Balıkgöl yerleşkesinde tahsis edilen alana dönerci dükkanı açan kadın, kısa sürede kendi işinin patronu oldu. Girişimciliği ile dikkat çeken Yıldız, kısa sürede işini daha da geliştirerek sermayesini artırdı.
Yıldız,  AA muhabirine yaptığı açıklamada artık kadınların da erkekler kadar girişimci ve cesaretli olduğunu söyledi. Geçim zorluğu yaşarken arkadaşlarının tavsiyesiyle belediyenin projesinden yararlandığını ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:
"İş yerimin sermayesi şuanda 20 bin TL'ye ulaştı. 7 çocuğumdan beşi okula gidiyor. Daha önce eşim asgari ücretle çalışıyordu, geçimimiz çok zordu. Ben de tavsiye üzerine belediyenin mikro kredisinden faydalandım. Aldığım parayla dönerci dükkanı açtım. Artık evin yükünün hepsini ben karşılıyorum. Çocuklarıma harçlıkların dahi ben veriyorum. "
Yıldız, çocuklarına iyi bir gelecek hazırlamak ve onların mutlu olması için gece gündüz çalıştığını ifade etti. İş yerini açtıktan sonra hayatının değiştiğini anlatan Yıldız, "Çok şükür işlerim iyi. Evlatlarımdan birini evlendirdim. Kızımın tüm çeyiz masraflarını bu dükkanımdaki kazancımdan temin ettim. Daha sonra ehliyet alarak çocukluk hayalim olan arabaya sahip oldum. Kira derdinden de kurtuldum, bir de ev aldım. Bana 'Balık yemeyi değil de balık tutmasını' öğreten belediye yetkililerine teşekkür ederim" dedi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)