BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinSummers'ın kariyeri Fed'e uygun mu?----

Summers'ın kariyeri Fed'e uygun mu?

Summers'ın kariyeri Fed'e uygun mu?
29 Temmuz 2013 - 12:52 www.finansgundem.com

Fed'in bir sonraki favori başkan adaylarından Summers'ın finansal şirketlerdeki iş deneyimi yetersiz olabilir

ABD Merkez Bankası Başkanlığı'nın önde gelen adaylarından Eski ABD Hazine Bakanı Lawrence Summers, aralarında Citigroup Inc.'in de yer aldığı birçok büyük finansal şirketlerde danışmanlık yaptı. Ancak bu durum, adayın merkez bankası başkanlığına uygunluğuna dair sorulara neden olabilir.
Summers çok iyi bir ekonomist ve "gözü açık"  bir politika yapıcı olarak bir itibara sahip; ancak kendisinin finansal şirketlerdeki görevleri, Fed'in bağımsızlığının korunmaası için Wall Street ile fazla yakın ilişkisinin olduğunu savunanların safını güçlendirebilir.
Fed, dünyanın en büyük ekonomisine rehberlik etme konusunda kilit konumda bulunuyor ve ABD'nşn Büyük Depresyon'dan bu yana gördüğü en kötü finansal krizin ardından yeni finansal denetim sorumlulukları aldı.
Summers da ABD Başkanı Barack Obama'nın 2008'deki ilk döneminde önemli ekonomi danışmanlarından biriydi. Ancak Sumers, Beyaz Saray Ulusal Ekonomik Konseyi'ne başkanlık etmesinin ardından 2010'da özel sektör kariyeri için yönetimden ayrıldı.
Bazı liberallerin Summers'ı 2007-2009 krizinin altyapısını oluşturan 1990'lardaki dergülasyon politikaları ile  ilişkilendirmesi üzerine eleştiriler de arttı.
Diğer taraftan Summers'ın finansal dünyadaki geniş kapsamlı deneyimi, Fed'i yönetmek için önemli bir nitelik olarak da görülebilir.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)