BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSudan'dan ABD'nin seyahat uyarısına tepki----

Sudan'dan ABD'nin seyahat uyarısına tepki

Sudan'dan ABD'nin seyahat uyarısına tepki
05 Temmuz 2018 - 10:11 www.finansgundem.com

Sudan Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin, "olası terör saldırıları" nedeniyle ülkedeki bazı bölgelere seyahat uyarısı yapmasından rahatsızlık duyduklarını açıkladı

ABD'nin, Sudan'da "olası terör saldırıları" nedeniyle  bazı bölgelere seyahat uyarısı yapması bu ülkede tepkiyle karşılandı. 

Sudan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Sudan'da siyasi ve  güvenlik bakımından olumlu bir atmosferin yaşandığı, Hartum yönetimine birçok  ülke, uluslararası ve bölgesel kuruluş tarafından takdir ve desteğin beyan  edildiği bir dönemde ABD'nin Hartum Büyükelçiliğinden, Sudan'da 'olası terör  eylemleri' uyarısında bulunulduğu" vurgulandı.

"Olası terör eylemleri" gerekçe gösterilerek yapılan seyahat  uyarısından rahatsızlık duyulduğu belirtilen açıklamada, objektif olmadığı ve  gerçeğe aykırı olduğu savunulan söz konusu uyarının gözden geçirilmesi istendi.

ABD'nin Hartum Büyükelçiliği, ABD vatandaşlarına, "muhtemel terör  saldırıları ve silahlı çatışmalar" nedeniyle Darfur, Mavi Nil ve Güney Kordofan  gibi ülkedeki bazı "tehlikeli" bölgelere seyahat etmemeleri uyarısında  bulunmuştu.

Sudan Dışişleri Bakanı Ed-Derdiri Muhammed Ahmed de önceki gün  yaptığı açıklamada, ABD yönetimi ile diyalog görüşmelerinin ikinci aşamasını  başlatmak üzere ilerleyen günlerde ABD'yi ziyaret edeceğini duyurmuştu.

ABD, 2017'nin ekim ayında Sudan'a 20 yıl boyunca uyguladığı ekonomik  yaptırımları, 16 ay süren diplomatik görüşmelerin ardından kaldırmıştı ancak  Hartum yönetimi hala "teröre destek veren ülkeler" listesinden çıkarılmadı.
 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)