BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaStresle baş etme yöntemleri----

Stresle baş etme yöntemleri

Stresle baş etme yöntemleri
24 Kasım 2010 - 01:17 www.finansgundem.com

Günlük hayatın stresini en aza indirmek için yapmamız gerekenler arasında iyi uyumak, sık sık gülmek, dikkatli para harcamak gibi pek çok şey var.

İş hayatı, evdeki sorumluluklar, gündelik yorgunluklar derken, hepimiz birer stres yumağına dönmüş haldeyiz. Stres kaynaklarını hayatımızdan çıkarmamız pek mümkün görünmese de alışkanlıklarımızda yapacağımız bazı küçük değişikliklerle stresimizi azaltmamız mümkün.

İyi uyuyun
Her akşam yatağa aynı saatlerde gitmeye çalışarak, sabahları uykunuzu almış bir halde kalkmaya dikkat edin. İyi bir gece uykusu, size, ertesi gün yaşayacağınız stresle baş etme gücü verir.

Uykusuz ve yorgun olursanız, herhangi bir can sıkıcı durum karşısında sabrınızın çabuk tükenmesi, stresi tolere etmenizi zorlaştırır. Uykusuzluk sorununuz varsa yatmadan önce sigara içmemeye ve kafeinli içecekler almamaya özen gösterin.

Fit kalın
Egzersiz yapmayı hayatınızın rutinlerinden biri haline getirin. Egzersiz, stresin neden olduğu gerilimi azaltmak için doğal ilaç görevini üstlenir. İş yerinden çıktıktan sonra spor yaparsanız kendinizi daha da yorgun hissedeceğiniz düşüncesinden kurtulun. İş stresini, iş sonrası yapacağınız egzersizle yenin.

Sağlıklı bir beslenme biçimini kendinize şart koşarak stresle daha kolay baş etmeyi sağlayın.

Zamanı iyi yönetin
Zamanı iyi yönetmek, stresle mücadelede en önemli faktörlerden biri. Randevular ve yetiştirilmesi gereken işlerin arkasından sürekli koşmak yerine, kendinize iyi bir plan yapın.

İşlerin rayında gitmesi için hazırlayacağınız “yapılacaklar listesi”, herhangi bir işi kaçırıp başka bir zamana sıkıştırma derdinden kurtarır sizi.

Planınıza uygun hareket edip hiçbir işinizi ertelememeye de özen gösterin. Zira bugün ertelediğiniz bir iş, ertesi günün işleriyle birleştiğinde büyük bir stres kaynağı olarak karşınıza çıkar.

Rahatlayın
Gün içinde kendinize rahatlama anları yaratacak şekilde plan yapın.

Hobilerinize; film izleme, kitap okuma, arkadaşlarınızla zaman geçirme gibi stresinizi atacak şeylere zaman ayırmaya özen gösterin.

 

Sosyalleşin
Sosyal etkinliklere katılarak, sık sık arkadaşlarınızla buluşarak, vakıf ya da derneklere üye olarak kendinizi yalnız kalmaktan, sadece işe mahkum olmaktan kurtarın.

Her gün işten çıkar çıkmaz eve gitmek yerine, zaman zaman, işten çıktıktan sonra yakınlarınızla buluşup kısa da olsa stres atma imkanı yaratın.

Mola verin
Çalışma saatleriniz içinde mola verme fırsatlarını değerlendirin.

Kısa mola anlarını bilgisayar başında geçirmek yerine çalışma ortamından uzaklaşarak, mümkünse temiz havaya çıkarak kullanın.

Mola vermek, sizi aşırı çalışma hastalığından ve stresinden uzaklaştırır.

Sık sık gülün
Gülmek, mükemmel bir ilaçtır. Küçük mutluluklar, stresi azaltmak için büyük işler başarır. İyisi mi, karşınıza çıkan eğlence fırsatlarını kaçırmayın, gülmek istediğinizde kimseye aldırmadan içinizi boşaltın.

Bunun için komedi şovlarına katılmak, tiyatro oyunu izlemek, eğlenceli arkadaşlarla buluşmak da iyi bir yol.

 

Paranızı dikkatli harcayın
Finansal konularda dikkatli olun. Çünkü para konusunda yaşanan sıkıntı, en büyük stres kaynaklarından biridir.

Harcamalarınızı bütçenizi aşmayacak şekilde gerçekleştirmeye dikkat edin. Kredi kartı ile hesapsız para harcama çılgınlığına kapılmayın. Hesaplı alışveriş yapmak için doğru adres ve doğru zamanı seçin.

Ay sonu gelmeden elinizdeki para uçup gidiyorsa, kredi kartı borçlarınız boyunuzu aştıysa para harcama alışkanlıklarını değiştirme zamanı geldi demektir…

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)