BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemStoltenberg'den Rusya'ya ret----

Stoltenberg'den Rusya'ya ret

Stoltenberg'den Rusya'ya ret
11 Aralık 2021 - 12:04 www.finansgundem.com

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’nın Ukrayna’ya verdiği üyelik taahhüdünün geri çekilmesini talep ettiğini ve Moskova’nın bu talebinin reddedildiğini açıkladı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Stoltenberg, “NATO’nun Ukrayna ile ilişkisine üye 30 ülke karar verecek, başka kişiler değil. Rusya gibi ülkelerin sistemimizi değiştirmesini kabul edemeyiz. Bu sistemlerin etki alanlarına üye devletler kontrol edebilir veya karar verebilir” dedi.

Rusya, NATO’nun 2008 yılında Ukrayna ve Gürcistan’a verdiği üyelik taahhüdünün iptal edilmesini talep ederek NATO’nun doğuya yayılmasının durdurulmasının Batılı ülkelerin yararına olacağını açıklamıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada NATO’dan Rus sınırları yakınında gerçekleştirdiği askeri tatbikatları durdurması talep edildi.

Rusya ve Ukrayna'dan karşılıklı suçlamalar

Rusya'dan tehdit: "Savaş tamamen mümkün"

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)