BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiSterlindeki tarihi düşüş sonrası gözler İngiltere MB'ye çevrildi----

Sterlindeki tarihi düşüş sonrası gözler İngiltere MB'ye çevrildi

Sterlindeki tarihi düşüş sonrası gözler İngiltere MB'ye çevrildi
26 Eylül 2022 - 15:17 www.finansgundem.com

Sterlinin (GBP) dolar karşısında 37 yılın en düşük seviyelerinde işlem görmesinin ardından gözler İngiltere Merkez Bankası'na (BoE) çevrildi. Sky News'a göre BoE piyasaları yatıştıracak bir açıklama yapmaya hazırlanıyor.

İngiltere Maliye Bakanı Kwarteng'in cuma günü açıkladığı mini bütçede kamu borçlanması artırılarak finanse edilecek vergi indirimleri açıklaması sonrası İngiltere'nin tahvil getirilerinde başlayan yükseliş ve GBP'nin rekor seviyelere gerilemesi BoE'nin piyasayı yatıştıracak açıklama yapması beklentilerini ortaya çıkardı.

Sky News BoE'nin piyasaları yatıştıracak bir açıklama yapmaya hazırlandığını öne sürürken, JPMorgan ekonomistleri de BoE'nin yazılı bir açıklama yapması veya Başkan Bailey'in sözlü bir müdahalede bulunması gerektiğini dile getirdiler.

Nomura ise, ABD doları karşısında son 37 yılın en düşük seviyelerinde işlem gören GBP'de kan kaybının süreceğini savundu.

GBP'nin bugün 1,0348 ABD dolar seviyesini gördüğü ortamda Nomura, paritenin kasım sonuna kadar 1 seviyesine gerilemesini beklediklerini ifade etti.

Nomura, GBPUSD'nin yıl sonuna kadar 0,975 seviyesine ve 2023 ilk çeykrekte 0,95'e kadar gerilemesini beklediğini de vurguladı.

Yapılan değerlendirmede, "Bu temel bir ödemeler dengesi krizi, siyasetçiler bunun er ya da geç yatışacağını umuyorlar. Umut bir strateji değildir ve piyasalar bunu yansıtıyor" ifadeleri kullanıldı.

Sterlinde rekor düşüşün asıl sebebi

 

İngiltere'de faiz 15 yılın zirvesine çıkabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)