BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiSPYD dev finans zirvesinde----

SPYD dev finans zirvesinde

SPYD dev finans zirvesinde
20 Eylül 2013 - 14:48 www.finansgundem.com

Türk ve Arap iş dünyası İstanbul’daki 2. Türk-Arap Sermaye Piyasaları Forumu’nda buluştu. SPYD üyesi Saraçoğlu zirveyi yorumladı

TALHA ULUSOY - FINANSGUNDEM.COM
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul ve Al-Iktissad Wal-Aamal Group (AIWA) iş birliğiyle gerçekleştirilen 2. Türk-Arap Sermaye Piyasaları Forumu (TAF-CM) bugün Four Seasons Bosphours Otel’de gerçekleştirildi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, Al-Iktissad Wal-Aamal Group CEO Yardımcısı Faysal Abou Zaki ve Arap Menkul Yöneticileri Birliği Genel Sekreteri Jalil Tarif’in konuşmacı olarak katıldığı zirve büyük ilgi gördü.
ERKAN SARAÇOĞLU: SERMAYE PİYASALARIMIZ GÜÇLENMELİ
Geniş bir davetli topluluğunun katıldığı 2. Türk-Arap Sermaye Piyasaları Forumu’nda Türk ekonomisinin gelişimine hızlandırmak adına çalışmalar yapan Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği’ni (SPYD) temsil eden SPYD Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Saraçoğlu, bölge ülkeleri arasındaki yatırım fırsatlarının ele alınması ve Sukuk açısından zirvenin önemine vurgu yaptı. Saraçoğlu, şöyle konuştu:
“Türk Arap Sermaye Piyasaları Forumu bence, Türk- Arap finans dünyasını bir araya getiren ana toplantılardan bir tanesi. Katılan bölge ülkelerinin karşılıklı yatırım fırsatlarının değerlendirilmesi,  bilgi alışverişlerinin arttırılması ve menkul kıymet piyasaları arasındaki uyum ve entegrasyonu sağlamak açısından çok önemli. Bununla birlikte toplantının asıl özelliklerinden bir tanesi ülkemizde de son yıllarda önemli çalışmalar yapılan sukuk konusunda ciddi bir görüş alışverişinde bulunulması. Ayrıca başta enerji olmak üzere doğrudan yatırım konularında ele alınabilir bir durum yaratılması, özellikle Fed ’in almış olduğu son karardan sonra daha önemli bir durum arz eder hale geldi. Tüm bunlar SPYD olarak bizi yakından ilgilendirmekte. SPYD olarak, sermaye piyasamızın güçlenmesi konusunda çok kararlıyız. Çeşitliliğin artması, bunun da Türk yatırımcısına ve devletimize faydalı bir durum getirmesi konusunda çalışmalarımıza büyük bir hassasiyetle devam etmekteyiz. Bunu perçinlemek adına Başkanımız Arif Ünver’in de ABD’de çok ciddi temaslar içinde bulunduğunu özellikle tekrar belirtmek isterim.”
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)