BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkS&P'den Avrupalı bankalara uyarı----

S&P'den Avrupalı bankalara uyarı

S&P'den Avrupalı bankalara uyarı
12 Aralık 2013 - 13:57 www.finansgundem.com

S&P, Batı Avrupa bankalarının sermaye açıkları için daha fazlasını yapması gerektiğini rapor etti

Batı Avrupa'da pek çok banka düzenleyici otoritenin taleplerini karşılmak adına srmayelerini artırıyor.
Avrupa ülkelerinin pek çoğunda Basel III sermaye standartlarına 2019 Ocak ayına kadar varan bir süreçte yerleşecek şekilde kabul edilmiş olsa da düzenleyici otoriteler ve yatırımcılar bankalardan süreci hızlandırmalarını bekliyor. Özellikle sistemik açıdan önemli olan bankalara yönelik bu beklentiye karışılık olarak pek çok banka kaldıraçtan arınma sürecini hızlandırdı ve sermaye ve kaldıraç ölçümlerini ihtiyaç duyulan alanlarda gerekli şekilde düzenleyecek diğer adımları arttı.
Kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's analizlerine göre batı Avrupa Bankalarının sermaye açıklarını kapatmak için yapması gereken daha çok şey var. Kurum bu açığı minimum eşikleri kulanarak hesapladığını belirtti ve şu değerlendirmelerde bulundu:
• Avrupa'nın en büyük 50 bankasının 110 milyar euro sermaye açığı olduğunu tahmin ediyoruz. Bu rakam küresel düzeyde 185 milyar euro olan açıkların yüzde 60'ını temsil ediyor.
• Bu bankalar bizim kredi notumuz açısından sermaye ve karlılık değerlendirmesinde nötr etki olması için sermayelerini arırmak durumundalar
• 2013'ün ilk yarısında bu bankalar bilançolarını bir parça daralttı ve sermaye açıklarını 34 milyar euro azalttı
• Avrupa Merkez Bankası'nın varlık kalitesi gözden geçirmeleri ve sters teslerinin bankaları kaldıraçtan arınma ve sermaye artırma konusunda cesaretlendireceğine inanıyoruz.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)