BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiS&P Yunanistan'ın notunu düşürdü----

S&P Yunanistan'ın notunu düşürdü

S&P Yunanistan'ın notunu düşürdü
06 Şubat 2015 - 20:19 www.finansgundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's Yunanistan'ın kredi notunu düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's Yunanistan'ın kredi notunu B'den B-'ye düşürdü. S&P'den yapılan açıklamada likidite kısıtlamalarının, yeni Yunan hükümetinin kredi veren kurumlar ile yeni bir anlaşma yapmak için elindeki süreyi kısalttığı ifade edildi.

Yunanistan'ın negatif izlemede kaldığını belirten S&P, yeni hükümetin yapacağı anlaşmanın zamanlamasına ve başarısına ilişkin belirsizliklerin, kredi çıkışını artırdığını ve yatırımları sınırlayarak vergi konusundaki bağlılığı azalttığını belirtti.

Yunanistan'da kemer sıkma politikalarına muhalif duruşu ile bilinen aşırı sol koalisyon Syriza Partisi'nin seçimleri kazanmasının ardından, ülkenin kurtarma planlarını uzatıp uzatmayacağı tartışılmaya başlanmıştı. Syriza'dan ilk haftalarda gelen açıklamalar, önceleri piyasaları endişelendirse de, daha sonra Başbakan Alexis Tsipras ülkenin borcunu ödeyeceğini taahhüt etmiş ve yeni anlaşma için ümitli konuşmuştu.

Maliye Bakanı Yanis Varoufakis'i Avrupa turuna yollayan Tsipras, Fransa ve İngiltere'den olumlu mesajlar alsa da, Almanya hükümeti taviz verilmeyeceği yönünde mesajlar verdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)