BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinSosyeteye kötü haber----

Sosyeteye kötü haber

Sosyeteye kötü haber
09 Nisan 2013 - 20:29 www.finansgundem.com

Sosyetenin gözdesi Dodo Beach tahliye edildi

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde sosyetenin gözde mekanlarından olan Dodo Beach Club, kullanılan Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait arazinin kira sözleşmesinin bitmesi üzerine tahliye edildi. Tahliye sırasında gergin anlar yaşandı, polis yoğun güvenlik önlemleri aldı.
Bodrum’un Yalıkavak Beldesi’ndeki Küdür Yarımadası Fok Caddesi’nde 1997 yılında turizmci Özer Özergün tarafından, Milli Emlak Müdürlüğü’nden kiralanarak işletmeye açılan ve geçen yıl kira sözleşme süresi dolan Dodo Beach, bugün Bodrum Kaymakamlığı’nın talimatıyla tahliye edildi.
8 dönüm arazi üzerine kurulan ve içinde restoran, dinlenme tesisi, üç iskele, 300 metrelik kumsal plaj bulunan tesisteki tahliye öncesi Bodrum ve Milas’tan gelen çok sayıda çevik kuvvet ekibi güvenlik önlemi aldı.
’BİNLERCE LİRA HEBA OLACAK’
Yıkımdan önce avukatı Nurettin Çelik ile açıklama yapan işletmeci Özer Özergün, "Konuyu Bölge İdare Mahkemesi’ne taşıdık, ayrıca davalık olduk. Davayı kaybettik ama temyize gönderdik ve temyiz süreci henüz sona ermedi. Temyiz sonucu gelmeden turizm sezonunun tam başında yapılan bu yıkıma anlam veremiyoruz. Çünkü Bodrum’da şu anda hiçbir turistik tesiste yıkım ve tahliye gerçekleştirilmiyor. Konuyu görüşmek istediğimiz Kaymakam’a ne yaptıysak ulaşamadık, yaklaşık 1.5 milyon TL değerinde bir yatırımımız var, bu aynı zamanda milli servettir. Bugün yıkılacak olursa heba olacak, ancak avukatımız aracılığı ile bu işin peşini bırakmayacağız, gerekirse maddi ve manevi tazminat davası açacağız. Çünkü bu mekan turizmin en gözde en güzel ve sakin mekanlarından biriydi. Böyle bir yeri oluşturmak ve dünyaya tanıtmak için 13 yılımızı vermiştik, ruhsatımız olmasına rağmen bugün içeriye alınmadık, eşyalarımız içeride kaldı, işçiler listesiz vaziyette eşyaları boşalttı" dedi.
Polisle tahliye edilecek turistik tesise gelen Kaymakamlık Hukuk İşleri Şefi Nalan Özdamar ile işletmecilerden Ömer Türkaydın arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Özdamar, "Buranın tahliye edileceğini ve yıkım kararı olduğunu çok önceden tebliğ ettik ve hazinenin arsasını teslim almaya geldik. Bir tek malzeme kalmayıncaya kadar burayı bugün polis ve işçilerle boşaltıp, devletin malını teslim alacağız. Yıkım kararı daha sonra uygulanacak" diye konuştu.
İşçiler, tesisi polis nezaretinde boşalttı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)