BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSoruşturmalara altın da dahil oldu----

Soruşturmalara altın da dahil oldu

Soruşturmalara altın da dahil oldu
20 Kasım 2013 - 10:17 www.finansgundem.com

İngiltere'de Libor skandalıyla hızlanan faiz oranı soruşturmalarına altın göstergelerinin manipüle edilip edilmediği de dahil oldu

İngiltere'de Finansal İşlemler Otoritesi (FCA) tarafından küresel faiz oranlarının nasıl belirlendiğine yönelik gerçekleştirilen soruşturmaya altın göstergeleri de dahil edildi.

Konuyla ilgili bilgiye sahip bir yetkilinin verdiği bilgilere göre FCA incelemesinin öncü olduğu ve henüz resmi soruşturma seviyesine yükseltilmediği belirtildi. Kimliğini vermek istemeyen yetkili hangi altın göstergelerinin incelendiğini de belirtmedi.

Öte yandan bu yıl gerçekleştirilen kapalı Emtia Vadelileri İşlem Komisyonu toplantılarında ABD türev ürünler regülatörünün de altın göstergelerinin nasıl ayarlandığına yönelik bir inceleme yapılması gerektiğini söyledi.

Logic Advisors partneri Bill O'Neill, "Piyasaların genelinde bu tür incelemelerin olduğu bir model gördük. Bunun altın fiyatları üzerinde çok büyük etki yaratacağını sanmıyorum ama piyasalarda gerçekleştirilen işlemleri değiştirme potansiyeli var" yorumunu yaptı.

Dünya genelinde regülatörler, piyasada yüksek miktarda etkisi olan şirketlerin bazı finansal göstergeleri manipüle ettikleri iddialarını incelemeye alıyorlar. Soruşturmalar özellikle İngiltere'de Libor skandalının patlak vermesi sonucu yaygınlık kazandı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)