BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiSoros'tan Çin'e kritik uyarı----

Soros'tan Çin'e kritik uyarı

Soros'tan Çin'e kritik uyarı
08 Nisan 2013 - 17:00 www.finansgundem.com

Ünlü milyarder George Soros'tan Çin'e önemli uyarı: 2 yıl süreniz var

Milyarder yatırımcı George Soros, Çin'in küresel finansal krizle paralelleri olan ve "geleneksel olmayan" finansmanından doğacak riskleri kontrol edebilmek için 2 yılı olduğunu dile getirdi.
Soros bugün Çin'de gerçekleşen Boao Forum for Asia'da gerçekleştirdiği konuşmasında "Gölge bankacılıkta görülen hızlı büyüme ABD'de 2007-2008 finansal krizine yol açan mortgage piyasasına rahatsız edici benzerlikler gösteriyor. Eminim ki yetkililer tehlikelerden haberdardırlar. Henüz başlamakta olan balonu engelleyebilmek için yetenekleri ve kaynakları var" ifadelerini kullandı.
Soros'un bu yorumları kredi risklerindeki büyümenin ekonomik düşüşe yol açacağı endişelerini artırabilir. "Eğer ABD tecrübesi herhangi bir yol gösterici olacaksa, yetkililerin gölge bankacılıktan doğan riskleri azaltmak için iki yılı olacaktır. Yetkililerin başarılı olması burada çok önemli bir şey. Yalnızca Çin için değil, bütün dünya için" ifadelerini kullandı.
Ünlü yatırımcı ayrıca Çin'in şu anki büyüme modelini bir iki yıl daha kullanabileceğini fakat 10 yıl boyunca kullanamayacağını dile getirirken, herhangi bir geçişin kolay olmayacağını çünkü daha az yatırımın daha daha yavaş büyümeyle sonuçlanabileceğini ve "sert iniş" ihtimalini artırabileceğini dile getirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)