BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSomali: Türkiye, 10 yıl denizlerimizi koruyacak----

Somali: Türkiye, 10 yıl denizlerimizi koruyacak

Somali: Türkiye, 10 yıl denizlerimizi koruyacak
22 Şubat 2024 - 02:21 www.finansgundem.com

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Türkiye'nin Somali sularını 10 yıl boyunca koruyacağını ve deniz kaynaklarının gelişmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Somali, Türkiye ile ülkenin deniz varlıklarına destek ve Etiyopya'nın ayrılıkçı Somaliland bölgesi üzerinden denize erişim sağlama çabalarını caydırmayı amaçlayan savunma işbirliği anlaşmasını onayladığını duyurdu.

Bu anlaşma, ülkenin deniz varlıklarına destek ve Etiyopya'nın ayrılıkçı Somaliland bölgesi üzerinden denize erişim sağlama çabalarını caydırmayı amaçlıyor. Anlaşma kapsamında, 8 Şubat'ta Savunma ve Ekonomik İşbirliği Çerçeve Anlaşması imzalanmıştı.

Somali Başbakanı, anlaşmanın ülke için tarihi bir gün olduğunu belirterek Türkiye ile yapılan işbirliğini önemsediğini ifade etti. Somali Enformasyon Bakanı da, NATO üyesi Türkiye ile imzalanan anlaşmanın Somali'nin egemenliğini koruma çabalarını güçlendireceğini vurguladı. Öte yandan, Etiyopya'nın Somaliland ile imzaladığı mutabakat zaptı, Somali'nin tepkisine neden oldu çünkü Somaliland'i kendi toprağı olarak görmekte ve bağımsızlık talebini desteklememektedir. Etiyopya'nın bu adımı, dünyada tanınmayan Somaliland yönetimi tarafından memnuniyetle karşılanmıştır.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, "Türk kardeşlerimiz bu anlaşma çerçevesinde 10 yıl boyunca denizlerimizi koruyacak. 10 yıllık işbirliğinden sonra biz de denizlerimizi koruyacak bir donanmaya sahip olacağız." şeklinde konuştu.

Somali Cumhurbaşkanı, cumartesi günü yaptığı bir başka açıklamada, Etiyopyalı üst düzey subayların Somaliland'de, bu bölgenin ilhakı için "zemin hazırladıklarını" söylemişti.

ABD'den Azerbaycan ve Ermenistan'a 'barış' desteği

 

İngiltere'den Gazze'de 'acil insani ateşkes' çağrısı

 

Fidan G20 zirvesinde Blinken ile görüştü

 

Husiler: ABD ve İngiltere Yemen’i 11 kez vurdu

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.22 Şubat 2024 08:30

    İNTERNET MAPS'TAN BAKILDIĞINDA MOGADISU AÇIKLARINDAKİ EN BÜYÜK ADADA HAVAALI BİRKAÇ DA TESİS/YERLEŞİM VARİ VAR BU HAVASLI KİMİN ? ORALARDA BOL BALIK AVLANIR HEM SOMALİ HALKINI DOYURUR HEM DE MİLYARLARCA DOLARLIK DENİZ ÜRÜNLERİ İHRACATI YAPILIR SOMALİ ADALARINA SAHİP ÇIKMALIDIR