BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinŞok! Banka hesapları boşaltıldı----

Şok! Banka hesapları boşaltıldı

Şok! Banka hesapları boşaltıldı
31 Mart 2013 - 22:58 www.finansgundem.com

İşadamlarının bilgilerine ulaşıp, banka hesaplarını boşaan şebeke yakalandı

Kocaeli Asayiş Sube Müdürlüğü ekipleri bir şikayet üzerine bazı varlıklı kişilerin banka bilgilerine ulaşıp kartlarını kopyalayan ve hesaplarını boşaltan bir şebekeyi 3 ay önce izlemeye aldı. Şüphelilerin kendilerini Maliye Bakanlığı ile Vergi Dairesi’nde görev yapan müfettiş olarak tanıtıp, holding ve şirketlerin sahiplerinin bilgilerine ulaştıkları, daha sonra bankaların çağrı merkezlerini arayıp bu kişilerin kredi kartlarını iptal ettikten sonra yeniden kart çıkartıp banka hesaplarını boşalttıkları öne sürüldü.
Ankara Üniversitesi Bilgisayar programcılığı Meslek Yüksek Okulu mezunu olan ve ayrıca 500’e yakın suç kaydı bulunan, kredi kartı kopyalama suçundan da 2004 yılında tutuklanarak cezaevinde 4 yıl yatan O. İ. Antalya’da 5 yıldızlı bir otelde, E.İ. İzmir’de, O.A. ise İstanbul’da polis ekiplerince gözaltına alındı. Şüphelilerin yakalanmamak için otomobil satın almak yerine kiraladıkları ve 5 yıldızlı otellerde kaldıkları belirtildi. Ayrıca haksız elde ettikleri paraları yurtiçinde Akdeniz ve Eğe sahilleri ile yurt dışında bir çok ülkeye gidip lüks otellerde harcadıkları kaydedildi.
O.İ’nin sahte nüfus cüzdanıyla kendisini ’Galataport’ projesinin ihalesiyle anılan İsrailli ünlü işadamı Sami Ofer’in akrabası diye tanıttığı öne sürüldü. Ayrıca dolandırıcıların listesinde bazı holdinglerin hesap bilgilerinin bir bölümü de ele geçirildi.
Şüphelilerin emniyet müdürlüğündeki ifadelerinde, "Hedefimizide her zaman ekonomik durumu iyi olan şirket sahipleri vardı. Onların hesaplarını boşalttık. Biz ne yapalım. Bankalarda açık çok. Kendilerini iyi koruyamıyorlar" dedikleri öne sürüldü. Emniyet Müdürlüğü’nde alınan ifadelerinin ardından şüpheliler Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi. (Hürriyet)
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)