BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık Societe Generale iştiraklerini satıyor----

Societe Generale iştiraklerini satıyor

 Societe Generale iştiraklerini satıyor
08 Haziran 2023 - 13:15 www.finansgundem.com

Societe Generale, Afrika'nın 4 ülkesindeki iştiraklerini satmak için Afrika merkezli iki bankacılık grubu ile anlaşmalar imzaladığını duyurdu.

Fransız bankası Societe Generale'den yapılan açıklamada, bankanın Kongo, Ekvator Ginesi, Moritanya ve Çad'daki tüm faaliyetlerinin Vista ve Coris'e devredilmesi için anlaşma imzalandığı belirtildi.

Açıklamada, anlaşmaların finansal ayrıntılarına ilişkin bilgi verilmedi. Açıklamada, anlaşmaların; Societe Generale Congo, Societe Generale de Banques en Guinee Equatoriale, Societe Generale Mauritanie ve Societe Generale Tchad'daki tüm müşteri portföylerini ve çalışanların devralınmasını da kapsadığı bildirildi.

Societe Generale'nin Kongo ve Ekvator Ginesi'ndeki yan kuruluşlarının Vista Group'a, Moritanya ve Çad'dakilerin ise Coris Group'a satılacağı belirtilen açıklamada, anlaşmaların 2023'ün sonuna kadar tamamlanmasının beklendiği aktarıldı.

Ayrıca Fransız bankasının, Tunus'taki yan kuruluşu Union Internationale de Banques'taki (UIB) yüzde 52,34'lük hissesi için de stratejik inceleme başlattığı bildirildi.

Söz konusu satış anlaşmasının, Societe Generale'nin yeni Üst Yöneticisi (CEO) Slawomir Krupa'nın mayısta "en önemli önceliklerinden birinin bankanın sermayesini artırmak olduğunu" açıklamasından sonra gelmesi dikkati çekti.

Societe Generale'den Şimşek sonrası faiz tahmini

 

Societe Generale: Borsalardaki çöküşün Aşil topuğu teknoloji hisseleri olacak

 

Societe Generale'dan 'Türk bankaları' değerlendirmesi

 

Societe Generale CEO’su görevi bırakıyor

 

Societe Generale, dolarda gerileme bekliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)