BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkŞirketlere e-fatura ile gelen kredi----

Şirketlere e-fatura ile gelen kredi

Şirketlere e-fatura ile gelen kredi
05 Mayıs 2014 - 03:22 www.finansgundem.com

İlk etapta 19 bin şirketin geçiş yaptığı e-fatura uygulaması bankalar ile şirketler arasındaki ilişkiyi tersine çeviren süreci de beraberinde getirdi

Eskiden kendisinden kredi kullanan müşterilerine, ‘Fatura tahsilatı ve diğer işlemlerinizi de bize getirin’ diyen bankalar, şimdi, e-faturasını getiren müşterilerine ‘size kredi de verelim’ diyorlar. Kademeli olarak tüm şirketlerin geçmesi zorunlu olan e-fatura uygulamasında, şirketlere entegratör olarak hizmet veren bankalar, e-fatura hizmeti ile birlikte yeni finansal ürünler geliştirmeye başladı bile. Hülya Güler'in Hürriyet'teki haberine göre Finansbank e-fatura konusunda hizmet verdiği müşterilerine, şirketin alacaklarını gösteren e-faturaları teminat kabul ederek, kredi veriyor. Daha önce fatura yerine alacakları gösteren çek teminat kabul edilirken, Finansbank’ın bu uygulamasında e-faturalar teminat olarak kabul ediliyor. 

BEKLENENDEN DAHA ÇABUK KABUL GÖRDÜ

Finansbank Nakit Yönetimi ve Yatırım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Saruhan Doğan, e-fatura’ya geçişin iş dünyasında beklenenden daha çabuk kabul gördüğünü belirterek, “E-faturaya geçiş yapan büyük şirketlerin tedarikçileri de, zorunlu olmadıkları halde hız kazanmak için e-faturaya geçiyorlar. Kısa bir süre içinde e-fatura kullanımının iş hayatında ağırlık kazanması bekleniyor. Bu durum hem iş dünyasında hem de bankacılık açısından yeni bir çağın başladığı anlamına geliyor” dedi. Dolayısıyla bankaların daha şimdiden e-faturayla gelen bu yeni çağa uygun ürünler üzerinde çalışmaya başladıklarını kaydeden Doğan, “Biz Finansbank olarak bu konuda ciddi bir teknolojik altyapı yatırımı yaptık. Bankamızın bünyesinde kurduğumuz eFinans ile şirketlere, e-fatura konusunda her türlü hizmeti veriyoruz. Ancak son geliştir-diğimiz ürünle, artık e-fatura hizmeti verdiğimiz müşteri-lerimize, nakit kredi de vermeye başladık” diye konuştu.

E-FATURA TEMİNAT SAYILDI

KOBİ’ler, mal sattıkları ve alacaklı oldukları firmalara kestikleri e-faturaları Finansbank’a temlik ederek nakit kredi kullabiliyorlar. Eskiden faturaların teminat olarak kabul edilmediğini söyleyen Saruhan Doğan, “Çekler ağırlıklı olarak teminat kabul ediliyordu. Finansbank’ın kurduğu yeni sistemle, nakit kredide yeni bir teminat imkanı sunuyoruz. Müşterinin e-faturalarının borçlu olan şirket tarafından söz konusu mal ya da hizmetin alındığının kabul edilip edilmediği kontrol ediliyor” diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)