BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemŞirketler sözleşmelerine aşı şartı getiriyor----

Şirketler sözleşmelerine aşı şartı getiriyor

Şirketler sözleşmelerine aşı şartı getiriyor
15 Ocak 2021 - 17:50 www.finansgundem.com

Pimlico Plumbers, sözleşmelerinde ‘aşı yoksa, iş de yok’ diyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Pimlico Plumbers, tüm çalışanlarının korona virüs aşısı olmasını gerektiren “aşı yoksa, iş de yok” politikasız izleyecek. Pimlico’nun kurucusu, eski CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Charlie Mullins avukatların, 400 kişilik personel için yeni sözleşme taslakları hazırladığını ve yeni sözleşmelerde aşı şartı bulunacağını söyledi.

Ancak iş hukukçuları bu uygulamanın hukuken geçerli olup olmayacağını sorguluyor. Tüm dünyadaki hükümetler, düzenleyicilerin bazı aşılara onay vermesinin ardından büyük programlar başlattı. İngiltere’de önümüzdeki hafta Salı günü 2,6 milyon kişiden fazla insan ilk doz aşısını olmuş olacak.

İngiltere’nin düzenleyici kurumları tarafından onaylanan aşıların, kapsamlı medikal testlerde güvenli olduğu ortaya çıktı. Ancak, aşı karşıtlarının sayısındaki artışın, düşük aşılama oranlarına yol açarak, yeni korona virüs vaka artışlarına neden olma ihtimali endişe yaratıyor.

Mullins, “aşı yoksa, iş de yok” dedi. Açıklamasının devamında, “Afrika ve Karayip ülkelerine gittiğimizde, sıtma aşısı olmamız gerekiyor. Bunun üzerinde düşünmüyoruz, sadece aşı oluyoruz. Bu nedenle kendi ülkemizde, bunu durdurabilecek bir aşı varken, bizi öldürebilecek bir şeye karşı harekete geçmiyoruz?” ifadelerini kullandı.

Bazı tropik ülkeler, seyahat edenlerin sarı humma virüsü gibi hastalıklara karşı aşılanmasını zorunlu kılıyor. Ancak Mullins’in açıklamasında söylendiği gibi bir sıtma aşısı henüz bulunmamış olsa da, sıtmaya karşı koruyucu ilaçlar mevcut.

İş hukuku uzmanları, şirketlerin çalışanlarını aşı olmaya zorlamasının, çalışanların yüksek maliyetli tazminat davaları açmalarıyla sonuçlanabilir, işten ayrılmaya zorlama ve ayrımcılık iddialarını ortaya çıkarabilir. The Guardian’ın haberine göre, İngiltere hükümetinin dahi, vatandaşları aşı olmaya zorlama hakkı bulunmuyor.

Londra merkezli hukuk şirketi BDBF’nin ortaklarından Nick Wilcox, iş verenlerin pandemi sürecinde çalışanlarını koruma sorumluluğunu, çalışanlarının iş verenlerine olan güvenlerini sarsmama sorumluluğuyla dengeleyebilmesi gerektiğini ifade etti. Wilcox, aşıyı zorunlu kılmanın, özellikle de bir çalışanın aşıya karşı dini ya da felsefi bir karşıtlığı olduğu durumlarda “sorun yaratabileceğini” söyledi.

Wilcox, işverenlerin çalışanları aşı olmaya mecbur bırakmaktansa, onlara danışması yönünde tavsiyede bulundu. Diğer şirketler de aşılamayı destekliyor.

Unilever’in CEO’su Alan Jope, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, şirketin tüm çalışanlarını aşı olma konusunda teşvik edeceğini ifade ederken, aşının zorunlu olmayacağını da belirtti.

Avusturalya’da ise Council of Small Business Organisations isimli lobi grubu, geçtiğimiz yaz aylarında, aşıların zorunlu kılınmasını destekleyeceğini açıkladı. Kurumun CEO’su Peter Strong, yaptığı açıklamada, çalışanlarından birinin aşı olmayı reddetmesi halinde, bu kişiyi şirketine tehdit olarak göreceğini söyledi.

Finteklerin sıradaki hamlesi ne olacak?

 

Bankacılık sektöründe büyük değişimler yakın

 

Citigroup’un yeni CEO’sundan ilk kritik hamle

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)