BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankacılık sektöründe büyük değişimler yakın----

Bankacılık sektöründe büyük değişimler yakın

Bankacılık sektöründe büyük değişimler yakın
15 Ocak 2021 - 15:04 www.finansgundem.com

Finans uzmanları bankacılık sektöründe gerçekleşecek büyük değişim tahminlerini açıkladı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fintekten merkezsizleştirilmiş finansa (DeFi), bir zamanlar statik olan bankacılık sektörü değişim rüzgarlarıyla karşı karşıya. Geleneksel bankacılık kurumları şimdi yeni ortaya çıkan online finansal hizmet sağlayıcılarıyla işbirliği içinde çalışıyor. Korona virüs pandemisi de, bankaların üzerinde, dijital hizmetlerinin kapsamını genişletme konusundaki baskıları arttırdı.

Bunun karşısında, teknolojinin gelişmesi, Forbes’un haberine göre, tüm finans sektöründe prosedürlere ve düzenlemelere değişim getirecek. Finans uzmanları, gelecek beş yılda bankacılık sektöründe yaşanabilecek gelişmeleri açıkladı.

1. Bankalardan yeni ve çeşitli hizmetler

Whitnell’den Mia Erickson: 

Sunulan hizmetlerin çeşitlenmesini bekliyorum. Faiz oranları bu kadar düşükken ve korona virüs nedeniyle ekonomi bu durumdayken, birçok banka zorluk içinde. Akıllı bankalar, bugün sunmadıkları hizmetler ve ürünler geliştirerek yeni gelir kaynakları arayacak. Bu da banka liderlerinin geleneksel sınırların ötesinde düşünmesini gerektirecek. İnovasyon konusunda başarılı olanlar, müşteri sadakati ve finansal kazanç sağlayacak.

2. Dijital para birimleri yaygınlaşacak

Visionary Founders Capital CEO’su Christoph Lymbersky: Dijital para birimleri, geleneksel para sisteminden giderek daha fazla para çekiyor. Merkezsizleştirilmiş finans ekosistemi içinde inşa edilen, dijital kredi ve arbitraj ticareti gibi finansal çözümler, bankaların geleneksel gelir kaynaklarını doğrudan hedef alıyor ve bunları zayıflatıyor.

3. Daha az Banka şubesi

GCubed, Kelly Shores: 

Bankacılık sektörünün tamamen binaların dışına taşınmasını bekliyorum. Dolayısıyla bankacılığın büyük bir bölümü online ya da telefon üzerinden gerçekleşecek ve çok fazla banka şubesine ihtiyaç duyulmayacak. Banka şubelerinin hem operasyonları hem de bakımı oldukça pahalı. Bankacılık sektöründe her daim rekabet hakim ve bu operasyon maliyetlerinin düşmesi, birçok bankaya müşterilerine daha iyi hizmet sunma imkanı tanıyacak.

4. Sürdürülebilir Finans yaygınlaşacak

Regal Assets, Tyler Gallagher: Sürdürülebilir finans yükselişte ve kalıcı olacağı görülüyor. Bankacılık sektörü gelecek yıllarda çevresel, toplumsal ve yönetişim hedeflerine bağlı kalacak. 200 banka yöneticisiyle yapılan bir anket çalışmasında, yöneticilerin %75’i kurumlarının sürdürülebilir finansa yönelik yatırımlarını arttıracağını söyledi. Daha küçük bankalar ise bu gelişmelere ayak uydurmaya çalışacak.

5. Dijital varlıklarda güvenliğe odaklanılacak

World Wide Technology, Christopher Konrad:

Sektör iki ila üç yıllık dijital dönüşümünü 2020 yılında gerçekleştirmek zorunda kaldı ve kurumlar şimdi güvenlik uygulamalarının da bu hıza yetişmesi için çalışıyor. Gelecek yıllarda hızla büyüyen dijital varlıklar alanında, güvenlik çözümleri öne çıkacak.

6. Yeni krediler

Eventus Advisory Group, Aaron Spool: Bankacılık sektörüne yeni oyuncular giriyor. Bunun nedeni büyük ölçüde, bankaların kredi verme konusunda seçici olması. Birçok tüketici ve küçük işletme, geleneksel bankaların sunduğu ve geleneksel olmayan kredi kuruluşlarının sunduğu krediler arasındaki farkı anlayamıyor. Tüketiciler, makul faiz oranlarıyla sermaye istiyor ve bunun kaynağını umursamıyor. Bankaların da bu duruma adapte olması gerekiyor, aksi takdirde bu müşteri kaybı anlamına gelecek.

7. Düzenleyicilerin odak noktası değişecek

Spinnaker Consulting Group, Shawn Sweeney: Korona virüs krizi gibi aniden ortaya çıkan durumlar, düzenlemelerin yenilenmesine ya da odağının değişmesine neden olabilir. Büyük Resesyon kredi politikası ve risk yönetimine odağı arttırırken, korona virüs krizi, tüm risk kategorilerinde odak noktasının tutarsızlığının altını çiziyor ve girişim alanında risk yönetimine duyulan ihtiyacı gösteriyor.

Buna ek olarak, fintek şirketleri giderek daha fazla pazar payı kazanırken, bu kuruluşlar da bankaları düzenleyen kurallara tabi olabilir.

Citigroup’un yeni CEO’sundan ilk kritik hamle

 

Yapı Kredi’nin tahvil ihracına 6 kat talep geldi

 

Bankalara temettü uyarısı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.15 Ocak 2021 15:42

    BANKALAR EMEKLİ MAASI ALAN EMEKLİLERİNE AKILLI TELEFON KULLANMA KURSLARI VERMELİDİR AKILLI TELEFON ALDIM AMA GÜVENLİ/EMNIYETLİ BİR ŞEKİLDE KULLANDIĞIMDAN EMİN DEĞİLİM