BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCitigroup’un yeni CEO’sundan ilk kritik hamle----

Citigroup’un yeni CEO’sundan ilk kritik hamle

Citigroup’un yeni CEO’sundan ilk kritik hamle
15 Ocak 2021 - 14:47 www.finansgundem.com

Göreve gelecek ay başlayacak ve Wall Street’in ilk katın CEO ünvanını alacak olan Citigroup CEO’su Jane Fraser ilk stratejik hamlesini gerçekleştirdi. Banka varlık yönetimi alanında keskin bir değişime giriyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Citigroup'un yeni CEO'su Jane Fraser, göreve gelir gelmez varlıklı müşterileri için para yönetiminden sorumlu birimi elden geçirerek firmaya damgasını vurdu.

Financial News’in haberine göre ABD bankası firmanın üst düzey yöneticilerinden Jim O’Donnell liderliğinde yeni bir küresel servet birimi oluşturdu. Yeni birim, hususi bankacılık ve müşteri varlık etkinlikleri birimlerini birleştirerek daha az varlıklı müşterilerin yönetilmesini hedefliyor.

Citi'nin hususi bankacılık birimi daha önce, yatırım bankası, satış ve ticaret işletmesi ve kurumsal bankacılık hizmetlerini içeren Paco Ybarra tarafından işletilen büyük bir birim olan kurumsal müşteri grubuna girmişti. O'Donnell, Citi'nin ABD Tüketici Bankacılığı Birimi’nin başındaki Ybarra ve Anand Selva'ya rapor verecek.

Söz konusu değişimi içeren banka notu Citi’nin görevdeki CEO’su Michael Corbat ve gelecek ay başa geçecek olan Wall Street’in ilk kadın CEO’su Jane Fraser tarafından gönderildi.

Bankanın çalışanlarıyla paylaştığı notta, “Dünyanın birçok yerinde, özellikle Asya'da nesilde bir servet oluşumu görüyoruz. Benzersiz yeteneklerimiz ve varlıklarımızla Citi olarak varlık yönetiminde endüstrimize liderlik etme fırsatına ve hırsına sahibiz” denildi.

Fraser yatırım bankacısı olarak işe başlamasına rağmen, Citi'nin tüketici ve ticaret bankacılığı birimlerinde üst düzey görevlerde bulundu ve 2019'dan itibaren tüketici bankacılığı biriminin başına geçti. Ayrıca hususi bankacılık biriminin başında da yer alan Fraser, iki birimi birbirine daha da yaklaştıracak bir değişiklikle, ilk büyük stratejik hamlesinin işaretlerini gösterdi.

Citi’nin en üst düzey yöneticilerinden paylaşılan notta, “Varlık yönetimi birimini rakiplerimizden ayrılmak için kilit birim ve gelişmiş getiri kaynağı haline getirmek ileriye dönük stratejimizin önemli bir unsuru olacaktır. Şirketimizin tüm gücünü bu birimin arkasında sunmak, bankamızı dönüştürmek için aldığımız yaklaşımı yansıtmaktadır” ifadelerine yer verildi.

 

Sberbank'ın net karı düştü

 

İngiliz ekonomisinde daralma

 

Bankalara temettü uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)