BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiliz ekonomisinde daralma----

İngiliz ekonomisinde daralma

İngiliz ekonomisinde daralma
15 Ocak 2021 - 13:58 www.finansgundem.com

İngiliz ekonomisi 2020 yılının kasım ayında yüzde 2,6 daraldı.

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi'nden (ONS) yapılan açıklamaya göre, İngiliz ekonomisinin ülkede ikinci kez karantinaya gidilmesinden dolayı 2020 kasım ayında yüzde 2,6 daraldı. Gayri Safi Yurt içi Hasıla'nın (GSYH) yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını öncesine kıyasla yüzde 8,5 daha az olduğu kaydedildi.

ONS verilerine göre İngiliz ekonomisinin yaklaşık yüzde 80'ini temsil eden hizmet sektörü kasımda yüzde 3,4 daralırken, hizmet sektöründe GSYH'nin salgın öncesine kıyasla yüzde 9,9 daha düşük olduğu kaydedildi.

KISITLAMALARDAN DARBE ALDI

ONS İstatistik Direktörü Darren Morgan, “Ekonomi, salgının durdurulması amacıyla kasımda uygulamaya sokulan kısıtlamalardan darbe aldı. En çok publar ve berberler etkilendi. Öte yandan birçok işletme salgın döneminde yeni çalışma koşullarına adapte oldu.” İfadelerini kullandı.

OLUMSUZ ETKİLER İLK KARANTİNADAN AZ OLDU

Kasımda ülkede inşaat faaiyetlerinin devam ettiğini, okulların açık olduğunu hatırlatan Morgan, “Bu yüzden kasım ayındaki karantinanın ekonomi üzerindeki olumsuz etkileri ilk karantina uygulamasında daha az oldu.” değerlendirmesinde bulundu.

HALKIN GİRİŞİMCİLİĞİYLE BUNU ATLATACAĞIZ

Verilere ilişkin değerlendirmede bulunan İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak ise büyüme verilerinin İngiltere'nin karşı karşıya kaldığı zorluğu bir kez daha gösterdiğini belirterek,“Verilen desteklerle, direncimizle ve Britanya halkının girişimciliği ile bunu atlatacağız”. ifadesini kullandı.

İngiltere, 2020 yılının mart ayında başlayan ilk karantina uygulamasının arından kademeli olarak kısıtlamaları hazirandan itibaren gevşetmeye başlamıştı. Ülkede salgında ikinci dalganın yaşanması ve vakaların hızlı bir şekilde artması nedeniyle kasımda yeninden karantina uygulamasına dönülmüştü.

AB'nin dış ticareti kasımda azaldı

 

Gelecek Parti yöneticisine saldırı!

 

Aşı sonrası yan etki olursa ne yapacaksınız?

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)