BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSırbistan'dan Başbakan'a ödül----

Sırbistan'dan Başbakan'a ödül

Sırbistan'dan Başbakan'a ödül
13 Eylül 2013 - 11:54 www.finansgundem.com

Sırbistan'ın Sancak bölgesinde yaşayan Boşnakları temsil eden Boşnak Milli Konseyi, Başbakan Erdoğan'a altın plaket ödülü verdi

Sırbistan'ın Sancak bölgesindeki Boşnak Milli Konseyi, Başbakan Erdoğan'ı ''Boşnakların hakları için gösterdiği mücadele'' dolayısıyla "Altın Plaket" ödülüne layık buldu
Boşnak Milli Konseyi Başkanı Esad Cuceviç, ödülü Başbakan Erdoğan'a iletilmek üzere, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Bozay'a teslim etti.
Sırbistan Sancak'ta yaşayan Boşnakları temsil eden Boşnak Milli Konseyi (BNV), ''Boşnakların hakları için gösterdiği mücadele'' dolayısıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı "Altın Plaket" ödülüne layık gördü.
Sırbistan hükümeti tarafından resmen tanınan ve ülkedeki Boşnakları temsil eden en önemli kuruluş olan Boşnak Milli Konseyi, 20 Ağustos'ta gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantısında, bu yıl "Altın Plaket" ödülünü, "Boşnak halkının hakları için gösterdiği mücadele nedeniyle" Başbakan Erdoğan ve Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyesi Bakir İzzetbegoviç'e vermeyi kararlaştırdı.
BNV Başkanı Esad Cuceviç ve beraberindeki heyet, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliği'ni ziyaret ederek, konseyin yönetim kurulu kararıyla verilen "Altın Plaket" ödülünü, Başbakan Erdoğan'a iletilmek üzere Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay'a teslim etti.
Cuceviç, burada yaptığı konuşmada,  Başbakan Erdoğan'ın, Boşnaklara önemli katkılar sağladığını, konsey olarak da "Altın Plaket ödülünün, "Boşnakların hakları için gösterdiği mücadele ve duyarlılığı" dolayısıyla bu yıl Erdoğan'a verilmesini kararlaştırdıklarını söyledi.
Türkiye, Bosna Hersek ve Sırbistan arasındaki ilişkilerin hayati öneme sahip olduğunu ifade eden Cuceviç, Sırbistan'da ve Sancak bölgesinde yaşayan Boşnakların da Türkiye ile Sırbistan arasında köprü olduğunu dile getirdi.
Büyükelçi Bozay da Başbakan Erdoğan'ın selamını ve ödül için teşekkürlerini  ifade ederek, Sırbistan ile Türkiye arasındaki  ilişkilerin son yıllarda oldukça iyileştiğine işaret etti.
Ödülü Başbakan Erdoğan'ın adına, iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin taahhüdü olarak teslim aldığını söyleyen Büyükelçi Bozay, Sancak bölgesinin, Sırbistan ile Türkiye arasındaki köprü olduğunu vurguladı.
Boşnak Milli Konseyi, 11 Mayıs 1991 yılında, ''Sancak Müslüman Milli Konseyi'' (MNVS) adı altında kuruldu. İlk Konsey Başkanlığı'na Süleyman Uglyanin seçildi. Konsey, 2003 yılında Boşnak Milli Konseyi ismini aldı ve Sırbistan devleti tarafından da tanındı. Sırbistan'da faaliyet gösteren ve ülkedeki Boşnakları temsil eden en önemli kuruluş olan BNV'nin, "üç hilal ve zambak"tan oluşan arması, Sancak bölgesindeki belediyelerde ve okullarda, Sırbistan bayrağının yanında bulunuyor. BNV, özellikle Sancak bölgesindeki Boşnakların sorunlarının çözümü konusunda da Sırbistan hükümeti tarafından resmi muhatap olarak görülüyor. 
Bu arada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da 11 Temmuz 2010 tarihinde Sırbistan'ın Sancak bölgesini ziyaret eden ilk Türk Başbakanı olarak tarihe geçmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)