BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemSinan Oğan'dan flaş açıklamalar----

Sinan Oğan'dan flaş açıklamalar

Sinan Oğan'dan flaş açıklamalar
23 Eylül 2015 - 06:44 www.finansgundem.com

MHP'den niçin ihraç edildi?.. Seçim sonrası MHP Genel Başkanlığı'na aday olacak mı?.. AK Parti ve CHP'den teklif aldı mı?..

MHP'den ihraç edilen eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, ihraç süreci ve MHP ile ilgili beklentileri hakkında bomba açıklamalarda bulundu. Ahmet Hakan'ın Hürriyet'teki Çarşamba Sohbetleri'ne konuk olan Oğan, MHP'de genel başkanlık yarışına gireceğinin sinyalini de verdi 

İşte Ahmet Hakan'ın yazısında yer alan Sinan Oğan'ın açıklamalarından bazı bölümler şöyle: 
 

 -TÜRKSAM adlı strateji kuruluşunun başındaydım. Devlet Bey'e danışmanlık yapıyordum. Kendisi benim nikâh şahidimdir, aile büyüğümdür. Bana "Sizi Meclis'te görmek istiyorum" dedi. Ben de "Başüstüne" dedim.

*

-Iğdır'dan aday gösterildim. MHP Iğdır'da üçüncü partiydi. Birinci olduk.

*

-Bu başarının yanı sıra Meclis'teki performans, ekranlardaki performans ile birleşince... Halkta teveccüh ve bizi bir takım yerlere yakıştırma başladı. Kimi parti sözcülüğüne, kimi de hızını alamayıp genel başkanlığa.

*

-Başta bunları önemsemedim. Ancak bazı işgüzarlar, bu yorumların çıktılarını alıp Devlet Bey'in önüne koyunca sosyal medyadaki bu yorumları sildirmek için eleman dahi istihdam ettim. Partide hain ilan etme ve gammazlama maalesef bazı arkadaşlarımızın yükselme yolu olmuş.
 
-2014'ün Eylül'ünde Genel Başkan'a, "2015'te Ermenilerin büyük hazırlıkları söz konusu. Karabağ, Hocalı şehitleri sergisi yapalım" dedim. Genel Başkan, 'olur' verdi. Ankara ve İstanbul'da yaptık. Yurtdışı sergilerine giderken grup başkan vekilimiz Yusuf Halaçoğlu'ndan izin istedim, verdi. Rapor sunmak için Genel Başkan'a gittim. Yurtdışına giderken kendisinden niye izin almadığımı sordu. "Sinan Bey sizi severim ama siz madem böyle kendi kafanıza göre takılıyorsunuz, o halde artık serbestsiniz" dedi.

*

-15 gün sonra da "Partiyi terk etsin, kendisine parti bulsun" diye haber gönderdi. "Ben dava adamıyım, benim partim MHP. Hiçbir yere gitmem" dedim.

*
İhraç gerekçeleri uydurma
 
İHRACINIZ nasıl gerçekleşti?

SİNAN OĞAN: Özensiz, içi boş suçlamalarla ihracım istendi. Gittim, Iğdır İl Disiplin Kurulu'nda savunmamı yaptım. Kurul "İhraca gerek yoktur" dedi. Bunun üzerine Iğdır teşkilatı feshedildi. Benim ihracıma Genel Merkez karar verdi. Verdi ama ihracın talimatlandırılmış kurullarda değil, vicdanlarda kabul görmesi önemli. Benim için partide bir görev, bir makam önemli değildir, önemli olan ülkücülerin gönlündeki makamdır. Benim ihracım MHP'yi iktidar yapacaksa bir değil bin Sinan feda olsun.
 
Genel Başkanlığa aday mı?
 
 
PARTİYE dönebilirseniz genel başkanlık yarışına girecek misiniz?
SİNAN OĞAN: İçinde bulunduğumuz bu atmosferde, seçim öncesinde genel başkanlık tartışması başlatmak doğru değil. Hepimiz 1 Kasım'a odaklanmalıyız. Mevcut MHP yönetimi partimizi 1 Kasım'da tek başına iktidar yapmakla mükelleftir. Ülkücüler 13 yıldır iktidar bekliyor. 1 Kasım'da tek başına iktidar olamazsak MHP iktidarı için ülkücü iradenin bize yükleyeceği her görevi yapmaya hazırız.

*

Genel merkezi ele geçirmeye çalıştınız mı?
SİNAN OĞAN: Parti bizim, zaten bizim olan şeyi neden ele geçirmeye çalışalım? Devlet Bey nasıl delegelerin teveccühü ile o makama gelmişse bir başkası da delegenin teveccühü ile gelebilir ve gelmelidir. Genel başkanlık makamı kimsenin mülkü değildir. Bu makamın 
tapusu Türk milliyetçilerinde ve 'Ülkücü Hareket'in uhdesindedir. Ülkücü iddialı olmalıdır. Her ülkücü genel başkanlığı düşünebilmelidir. Kimse bunu düşündü diye hain ilan edilemez.
 
*
 
Herkese çağrımdır: MHP'ye oy verin
 
BUNDAN sonra ne yapacaksınız?

SİNAN OĞAN: Ülküdaşlarımın gönlünde mütevazı da olsa bir yer edindiğimi düşünüyorum. Partime döneceğim. Kâğıt üzerindeki zoraki ayrılık mahkeme kararıyla düşecektir, buna inanıyorum. Önümüz seçim. Şimdi kenetlenme zamanı. Gönlünde yerim olan herkese çağrımdır: Ben partime oy vereceğim, onlar da versinler.

Meral Akşener'e yapılan doğru değil
 
 
MERAL Akşener'in aday gösterilmemesini nasıl yorumluyorsunuz?

SİNAN OĞAN: Meral Hanım tecrübeli ve kamuoyunda karşılığı olan bir siyasetçi. Siyaset, karşılık işidir. Karşılığı olmayan isimlerle siyaset yapılmaz. "Meral Akşener'den çok söz ederseniz, üzerini çizerim" tavrını doğru bulmuyorum.
 
Tuğrul Türkeş partide kalmalıydı
  
TUĞRUL Türkeş'in AK Parti'ye geçişi hakkında ne düşünüyorsunuz?

SİNAN OĞAN: Gönlümüz, Başbuğun emanetlerinin MHP'de siyaset yapmalarından yanadır. Yakışanı da budur. Partiden ayrılmasını doğru bulmuyorum. Eleştiriyorum. Ama hakaret etmiyorum. Kendisinin kopuş sürecini de iyi görmek lazım. Ama Devlet Bey, kendisine karşı ne kadar yanlış bir tavır içerisinde olursa olsun, parti içinde kalıp mücadele etmesi gerekirdi.
 
MHP'nin potansiyeli yüzde 70, alabileceği oy yüzde 30
 
MHP ne kadar oy alabilir?

SİNAN OĞAN: MHP'nin oy karşılığı bugün en az yüzde 30'dur.

*
Potansiyeli mi demek istiyorsunuz?
SİNAN OĞAN: Hayır, seçmen karşılığı... Potansiyeli yüzde 70... MHP, bugün rahatlıkla yüzde 30 oy alabilir ve birinci parti olabilir.

*

Hem AKP'den hem CHP'den teklif aldım
 
 
AK Parti'den teklif geldi mi size gerçekten? Ciddi bir teklif miydi?

SİNAN OĞAN: Evet, geldi. Ciddiydi. Bunu basına yansıtan da ben olmadım.

*

Ne cevap verdiniz AK Parti'ye?
SİNAN OĞAN: 'Hayır' dedim tabii ki. Ben Türk milliyetçisiyim. İhraca rağmen MHP'liyim, MHP'deyim. Vekillik peşinde değilim. Bana umut bağlayanları yarı yolda bırakmam.

*

CHP'den de teklif geldi mi?
SİNAN OĞAN: Evet geldi. Hatta bayağı ısrarcı da oldular. Onlara da teşekkür ettim.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)