BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiŞimşek'ten dış kaynak müjdesi----

Şimşek'ten dış kaynak müjdesi

Şimşek'ten dış kaynak müjdesi
22 Aralık 2015 - 06:30 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Dünya Bankası'ndan sağlanan 81 milyon euro'luk ek finansmanın tapu ve kadastro modernizasyonunda kullanılacağını söyledi

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin makro temellerinin daha da sağlamlaştığını belirterek, azalan cari açık ile dış kaynak ihtiyacının azaldığını söyledi.

Şimşek, bununla birlikte kamunun yeniden yapılanmasına kaynak bulmaya devam ettiklerini de belirterek, bu kapsamda Dünya Bankası kaynaklı kredilerle de bazı kamu hizmetlerini daha etkin ve verimli hale getirdiklerini söyledi. Şimşek, söz konusu kaynakların kamuda vatandaş memnuniyetini artırmada önemli rol üstlendiğini vurguladı. Şimşek, bu çerçevede tapu ve kadastro işlemlerinin modernizasyonu için Dünya Bankası’ndan 81 milyon euro’luk ek finansman sağlandığını bildirdi.

Kadastro haritalarının sayısal kadastro ve tapu bilgilerini destekleyecek şekilde yenilenmesi ve güncellenmesi ile sayısal tapu ve kadastro bilgilerinin kamu ve özel sektör kuruluşlarının hizmetine sunulmasının, bu alandaki hizmetlerin etkinliğini ve verimliliğini artırdığı belirtildi.

10 bin kişiye iş yolda

Projeye ilişkin olarak ayrıca özel sektörde iş olanakları  yaratılmasının planlandığına dikkati çeken Şimşek, bu kapsamda 5 bini teknik  personel olmak üzere toplam 10 bin kişiye istihdam yaratılmasının hedeflendiğini bildirdi.

Şimşek, Dünya Bankası kredileriyle kamuda altyapı  çalışmalarına destek verilen diğer önemli projeleri de “TEİAŞ’ın Yenilenebilir Enerji Altyapısı Projesi, BOTAŞ Tuz Gölü doğalgaz Yer Altı Depolama Projesi, İstanbul’un olası depreme karşı altyapı güçlendirme çalışmaları, sağlıkta dönüşüm çalışmaları” olarak sıraladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)