BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarSilvergate'e bir darbe de Coinbase'den----

Silvergate'e bir darbe de Coinbase'den

Silvergate'e bir darbe de Coinbase'den
03 Mart 2023 - 10:55 www.finansgundem.com

Coinbase, Galaxy ve Paxos, Silvergate üzerinden transfer kabul etmeyi durdurdu.

FTX borsasının çöküşünden dört aydan daha kısa bir süre sonra, kripto şirketleri kendilerini yeniden güç durumdaki bir ortağa maruz kalma durumunu değerlendirirken ve bulaşmayı önlemek için bağlarını koparıyorlar.

Bu sefer karşı taraf, kripto firmaları arasında gerçek zamanlı para transferini kolaylaştıran, yaygın olarak kullanılan bir ödeme ağının arkasındaki banka olan Silvergate Capital Corp.

Silvergate, temel müşterisi FTX'in iflasının tetiklediği, geçen yıl mevduatta yaşanan bir kaçıştan zarar gördü. Banka, daha fazla borç varlığını zararına sattığını ve varlığını sürdürüp sürdüremeyeceğini gözden geçirdiğini bildirdi. Ayrıca ABD Adalet Bakanlığı tarafından soruşturulduğunu da belirtti.

Bu uyarı, kripto borsaları, stablecoin ihraççıları ve alım satım masaları tarafından hızlı tepkilere yol açtı. Coinbase Global Inc., Galaxy Digital ve Paxos Trust Co., Gemini Trust Co., Crypto.com ve Cboe Clear Digital LLC gibi artık Silvergate üzerinden ödeme kabul etmeyeceklerini veya başlatmayacaklarını açıkladı.

Stablecoin USDC'nin ihraççısı Circle Internet Financial Ltd., Silvergate ile belirli hizmetleri gevşettiğini bildirdi. Chicago merkezli ticaret devi DRW'nin kripto bölümü Cumberland, son birkaç aydır Silvergate'e minimum düzeyde maruz kaldığını belirtti. Dijital varlık borsası Kraken, "Silvergate ile ilgili endişeleri aktif olarak izlediğini" ve çeşitli bankacılık ortakları oluşturduğunu tweetledi.

Coinbase zarar açıkladı

 

Hollanda'dan Coinbase'e para cezası

 

Coinbase'den küçülme kararı

 

Silvergate Capital: Fed'in dijital para çıkarması yıllar alır

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)