BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve Hayat'SGK prim ödemelerinde kredi kartından komisyon alınmasın' talebi----

'SGK prim ödemelerinde kredi kartından komisyon alınmasın' talebi

'SGK prim ödemelerinde kredi kartından komisyon alınmasın' talebi
07 Aralık 2023 - 10:29 www.finansgundem.com

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hizmetlerinde işverenlere sağladığı kolaylıklardan memnuniyet duyduklarını belirterek, kredi kartı ile prim ödemelerinde komisyon alınmamasını istedi.

Ankara Ticaret Odası(ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Dr. Raci Kaya’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

SGK Başkanı Kaya’nın makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Baran, vatandaşlara geniş kapsamlı hizmetler sunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sürekli yükselen hizmet kalitesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti. SGK primlerini erken ödeyen işverenlere indirim uygulandığını kaydeden Baran, bu uygulamanın mükelleflerin ödeme eğilimlerini artırdığını söyledi.

Kredi kartı ile prim ödemelerindeki yüksek komisyon oranlarına düzenleme isteyen Baran, “Ben mükellefim, Sosyal Güvenlik Kurumu’na prim ödemelerimi yapacağım, nakit param yok, kredi kartı ile ödeme yapmak istiyorum. Bunun için yüzde 4’e varan komisyon farkı isteniyor. Bu konuda ATO üyelerinin talepleri var. Kredi kartı ile sosyal güvenlik primi ödemelerinde bankaların komisyon almadan işlem yapmasını istiyoruz” diye konuştu.

Baran, konuşmasında, sosyal güvenlik destekleri, kayıt dışılık başta olmak üzere ATO üyelerinin gündeminde yer alan konuları da aktardı. SGK Başkanı Kaya da konuşmasında SGK’nın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ziyarette, Baran’a ATO Genel Sekreter Vekili Ahmet Güran ile ATO İDEA Şirketi Genel Müdürü Gaye Yardımcı eşlik etti.

Sigorta şirketlerinin prim üretimi yüzde 118 arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)