BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiSeçim sonrası Türkiye'ye tur taleplerinde rekor artış----

Seçim sonrası Türkiye'ye tur taleplerinde rekor artış

Seçim sonrası Türkiye'ye tur taleplerinde rekor artış
31 Mayıs 2023 - 13:19 www.finansgundem.com

ATOR tarafından yapılan açıklamaya göre, cumhurbaşkanı seçimleri sonrası Rusların Türkiye turu rezervasyonları son bir haftada yüzde 40 artış gösterdi.

Seçimlerin bitmesiyle birlikte, milli gelire, ödemeler dengesine, istihdama, ithalata ve ihracata çeşitli etkileri bulunan Turizm sektörünü sevindirecek haberler gelmeye başladı. Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), pazartesi gününden bu yana bir önceki haftanın günlük ortalama rezervasyon istatistiklerine kıyasla yüzde 40’lık bir büyüme kaydederken, aynı zamanda birinci ve ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimleri arasında  rezervasyonların yüzde 20 düştüğünü hatırlattı.

Birlik, Intourist tur operatörünün verilerine dayanarak yaptığı açıklamada, bu tür bir büyümenin esas olarak mevcut Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerdeki zaferiyle ilişkili olduğunu vurgularken, ancak orta vadede bu yaz ülkeye yapılacak turlara olan talebin, öncelikle Türk otelcilerin fiyat politikası tarafından belirleneceğinin altını çiziyor.

Pegas Touristik, 29 Mayıs’ta Türkiye’ye yapılan tur rezervasyonlarında bir önceki haftaya göre yüzde 40’lık büyümeyi doğrularken, aynı zamanda tur operatörü, bu tür dinamiklerin sadece seçimlerle bağlantılı olmadığına inanıyor.

Gazetemru'nun haberine göre Uzmanlar, Rusya’daki eğitim öğretim yılının sona erdiğine dikkat çekerken, Rusların Türkiye turu taleplerinde okulların kapanması ve yazın başlangıcı gibi faktörlerin de önemli bir rol oynadığına vurgu yapıyor.

Tur operatörü Anex Tour da pazartesi ve salı günleri Türkiye tatil turlarına olan talepte artış kaydedildiğini açıklarken, şirket, bu durumu diğer şeylerin yanı sıra yaz tatillerinin başlangıcına bağlıyor.

ATOR, Fun&Sun’ın tur satışlarında fazla bir büyüme fark etmediğini yazarken, tur operatörleri, Türkiye turları satışlarında bir artış öngörmekten kaçınıyor.

Uzmanlar, orta vadede bu yaz Türkiye’ye olan talebin düzeyini öncelikle Türk otelcilerin fiyat politikasının belirleyeceğinin altını çizdi.

Turizm geliri ilk çeyrekte arttı

 

İstanbul yılın ilk 3 ayında turizmde zirveye çıktı

 

Alanya 2,5 milyon Rus turist bekliyor

 

Rus tur operatörlerinin borcu 1 milyar rublenin altında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)