BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus tur operatörlerinin borcu 1 milyar rublenin altında----

Rus tur operatörlerinin borcu 1 milyar rublenin altında

Rus tur operatörlerinin borcu 1 milyar rublenin altında
09 Nisan 2023 - 08:55 www.finansgundem.com

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Lomidze, tur operatörlerinin borcunun yaklaşık 1 milyar rublenin altında olduğunu açıkladı.

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, ülkedeki tur operatörlerinin gerçekleşmeyen tur ve gezi programları nedeniyle ödemesi gereken borcun yaklaşık 1 milyar rublenin altında olduğunu söyledi.

Bir yıl önceki sonuçlara göre tur operatörlerinin borçlarını azalttığına vurgu yapan Lomidze, 2022’nin sonunda toplam borcun yaklaşık 3 milyar ruble olduğunu hatırlatarak, “Kalan borç miktarı küçük ve orta ölçekli şirketlerde yoğunlaşıyor” diye ekledi.

Lomidze, orta ölçekli Solveks tur operatörünün iflas etmesinin gösterge niteliğinde olduğunu söylerken, “Şubat-mart düşük sezon olarak kabul edilirken, borç miktarıyla baş edemeyen şirketler kapanmak zorunda kaldı. Umarız çoğu şirket yaz sezonunun yoğunluğundan yararlanarak borçlarını sezon başına kadar kapayabilir” ifadelerini kullandı.

Solveks tur operatörü, mart ayı sonunda hem iç hem de dış turizm için halihazırdaki sözleşmeler kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmenin imkansız olduğunu açıklamış, bu nedenle faaliyetlerini sona erdiğini duyurmuştu.

Mishustin’den tur operatörlerine müjde

Rusya Başbakanı Mihail Mishustin, yakın zamanda Devlet Duması’nda düzenlenen toplantıda, ülkedeki tur operatörlerini katma değer vergisinden (KDV) muaf tutan mevzuat değişikliklerinin çok yakın gelecekte hazır olacağını duyurdu.

Milletvekilleriyle gerçekleştirilen toplantıda, konaklama sektörünün KDV’den muaf tutulduğunu hatırlatan Mishustin, “Oteller zaten vergiden muaf tutulmuştu. Şimdi de tur operatörlerini KDV’den muaf tutan yasa tasarısı hazırlanıyor. Burada bir boşluk olduğunu ve destek çıkmamız gerektiğini anlıyoruz. Yakın gelecekte tasarıyı hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, mart ayında imzaladığı kararnameyle ülkedeki tur operatörlerini yurt içi tur satışları için katma değer vergisi (KDV) ödemekten muaf tutan yasal değişikliklerin yapılması talimatı vermişti.

Kremlin resmi internet sayfasında yer alan talimatta, yurt içi tur paketi satışlarında KDV muafiyetinin geriye dönük olarak 1 Ocak 2023’ten itibaren geçerli olacağı belirtilirken, 30 Haziran 2027’ye kadar süreceği vurgulandı.(Gazetemru)

Rusya'da tur operatörlerine KDV muafiyeti geliyor

 

Rus tur operatörleri Türkiye'nin kapanması için bir ön koşul görmüyor

 

Rusya yerel tur operatörlerinin zararları için 1 milyar ruble ayıracak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)