BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarSEC'den 2 milyar dolarlık ceza savunması----

SEC'den 2 milyar dolarlık ceza savunması

SEC'den 2 milyar dolarlık ceza savunması
09 Mayıs 2024 - 08:50 www.finansgundem.com

SEC, Ripple'a 2 milyar dolar ceza verilmesini savundu. Ripple, bu rakamın 10 milyon dolara yakın olması gerektiğini dşünüyor.

Bir mahkeme dosyasına göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), teknoloji şirketi Ripple'ın daha az para cezası ödemesi gerektiği iddiasına karşı çıkıyor.

SEC, Ripple'ın kurumsal yatırımcılara satış yaptığı için 2 milyar dolara yakın ceza ödemesi gerektiğini belirtti. Ripple, geçen ay yaptığı itiraz başvurusunda bu rakamın 10 milyon dolara yakın olması gerektiğini savundu. SEC, önerilen cezanın büyük olduğunu belirtti ancak yayınlanan bir dosyada Ripple'ın önerdiği cezanın çok hafif olacağını söyledi.

SEC'in avukatları, "Aksine, diğer kripto varlık ihraççılarını, bunu son derece kazançlı bir çaba haline getirerek Bölüm 5'i ihlal etmeye teşvik edecek ve böylece yatırımcıları Kongre'nin sadece 'iş yapmanın maliyeti' olarak zorunlu kıldığı açıklamalardan mahrum bırakacaktır" dedi.

SEC ve Ripple, SEC'in firmayı kayıtsız bir menkul kıymet olduğunu söylediği XRP satışı yoluyla 1,3 milyar dolar toplamakla suçlamasının ardından yıllardır mahkemede mücadele ediyor.

SEC, Ripple yöneticilerine açtığı davayı geri çekti

 

SEC, Ripple kararına itiraz etmek için harekete geçti

 

Ripple davayı kazandı, piyasa değeri 36 milyar dolara çıktı

 

SEC, Ripple kararına itiraz edebilir

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Son of a Btc09 Mayıs 2024 23:16

    Sec in tek yaptığı davayı uzatabildiği kadar uzatmak. Öyle bir rakam istedi ki alabileceğine kendi bile inanmıyor ama maksat tamam kabul ediyoruz ve ödüyoruz cezayı diye bir seçenek bırakmamak. Hayat dengeden ibarettir. Ne ekersen onu biçersin.