BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaScope Ratings: Seçimin ikinci tura kalması TL üzerinde baskıyı artıracak----

Scope Ratings: Seçimin ikinci tura kalması TL üzerinde baskıyı artıracak

Scope Ratings: Seçimin ikinci tura kalması TL üzerinde baskıyı artıracak
16 Mayıs 2023 - 12:54 www.finansgundem.com

Scope Ratings, Türkiye'de seçimin ikinci tura kalmasının uzun süredir devam eden ekonomi politikası belirsizliğini kötüleştirdiğini, Türk lirası üzerindeki baskının devam edeceğini belirtti.

Almanya merkezli kredi derecelendirme kuruluşu Scope Ratings, Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması ile Türkiye'yi daha derin ödemeler dengesi problemleri gelişmesini engellemek için seçim sonrası politikasını yeniden ayarlama konusunda bir çok zorluk ile karşı karşıya bıraktığını savundu.

"Politikanın normalleşmesi ve ekonomik iyileşme için zamana ihtiyaç olduğu dikkate alındığında, yeni bir siyasi liderlik olsun ya da olmasın Türk lirası üzerinde baskı devam edecek" değerlendirmesini yapan Scope, Cumhurbaşkanı yeniden seçilmesi halinde bunun politika devamlılığı ve belirsizliğin sürmesi şeklinde değerlendirileceğini vurguladı. Scope, gevşek para politikasının, giderek artan karmaşık makro ihtiyati düzenlemelerin ve genişlemeci bütçe politikasının ekonomiyi büyüyen kur krizi ve derinleyen ödemeler dengesi problemleri ile düzensiz şekilde ayarlamaya maruz bırakacağını da öne sürdü.

Scope, çok taraflı kurumsal destek olmaması durumunda Türkiye'nin dövize ulaşmak ve için Körfez İşbirliği Konseyi üyeleri ve Rusya gibi ülkeler ile kısa vadeli ikili anlaşmaları devam ettirmesinin gerekeceğini de belirtti.

Seçim sonuçları Türkiye'nin notunu etkiler mi?

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dönence16 Mayıs 2023 14:22

    Farketmez halkın alt kesimi ve cogunluk memnun artıp artmamasının bundan böyle hiçbir önemi yoktur ekonomik olarak yapılanların hemen hepsi artık onaylanmıştır aynen devam