BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiSeçim sonuçları Türkiye'nin notunu etkiler mi?----

Seçim sonuçları Türkiye'nin notunu etkiler mi?

Seçim sonuçları Türkiye'nin notunu etkiler mi?
16 Mayıs 2023 - 08:37 www.finansgundem.com

Fitch Ratings'a göre Türkiye, artan makro ve dış baskılar ortamında Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura gidiyor.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin sonuçsuz kalan cumhurbaşkanlığı seçiminin siyasi ve ekonomik politika belirsizliğini en azından mayıs sonundaki ikinci tur oylamaya kadar uzattığını düşünüyor.

Fitch Ratings göre; uzun süreli belirsizlik, makroekonomik ve ödemeler dengesi baskılarını şiddetlendirebilir. Fitch, ikinci turu kim kazanırsa kazansın, bir sonraki hükümetin bastırılmış döviz talebi ve lira üzerindeki baskı, geniş bir cari açık, azalan uluslararası rezervler ve yüksek enflasyon ile karakterize edilen zorlu bir ekonomik zeminle karşı karşıya kalacağını ifade etti.

Fitch yaptığı değerlendirmede, "Türkiye'nin 'B'/Negatif ülke notu üzerindeki baskı açısından, seçimden sonra odak noktamız, politika bileşiminin daha güvenilir ve tutarlı hale gelip gelmeyeceği olacaktır. Güveni ne ölçüde istikrara kavuşturduğuna, makroekonomik ve finansal istikrar risklerini ne ölçüde azalttığına ve dış finansmana erişimi ne ölçüde iyileştirdiğine bakacağız" dedi.

Fitch, Mart 2024 yerel seçimlerinin yakınlığı, yüksek siyasi kutuplaşma ve koalisyon siyasetinin potansiyel olarak daha yüksek önemi göz önüne alındığında, siyasetin cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ötesinde politika tercihlerini etkileyen kilit bir faktör olmaya devam etmesinin muhtemel olduğunu vurguladı.

Morgan Stanley'den seçim senaryolarına göre dolar/TL tahmini

 

Wells Fargo'dan seçim senaryoları

 

Piyasada seçim senaryoları fiyatlanıyor

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mahir16 Mayıs 2023 10:15

    Herşeyi herkesten daha iyi biliyorlar ülke ekonomisinin sürekli yanlış liyakatsiz yöneticiler uygulamalar yüzünden içinden çıkılmaz durumda olduğunu görüyorlar anlamsız boş söylemlerle geçiştiriyorlar