BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemScholz: Savaşın daha uzun sürmesine hazırlanmalıyız----

Scholz: Savaşın daha uzun sürmesine hazırlanmalıyız

Scholz: Savaşın daha uzun sürmesine hazırlanmalıyız
30 Eylül 2023 - 19:40 www.finansgundem.com

Almanya Başbakanı Scholz, Almanya'ya gelmek isteyen mülteciler ve Ukrayna'ya silah tedariği politikası hakkında açıklamalarda bulundu. Scholz, açıklamasında "Bu savaşın daha da uzun sürmesine hazırlanmalıyız." dedi

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkesine ulaşmak isteyen düzensiz göçmenlerin sayısının çok yüksek olduğunu bildirdi.

Scholz, medya kurumu RedaktionsNetzwerk Deutschland'a (RND) verdiği röportajda, Almanya'ya ulaşan düzensiz göçmenlerin yüzde 70'inden fazlasının başka bir AB ülkesi üzerinden gelmesine rağmen önceden bu ülkelerde kayıt altına alınmadığına işaret ederek, bunun böyle devam edemeyeceğini söyledi.

Başbakan Scholz, "Almanya'ya ulaşmak isteyen düzensiz göçmenlerin sayısı çok yüksek. Bu nedenle uzun süredir Avrupa'nın dış sınırlarının korunmasını destekliyoruz." ifadesini kullandı.

Ayrıca Avusturya ile ek sınır güvenliği önlemlerini sürdüreceklerini anlatan Scholz, İsviçre ve Çekya ile ortak sınır kontrolleri yapılması konusunda mutabık kaldıklarını belirtti.

Scholz, iltica başvurusu reddedilen kişilerin ülkeyi terk etmeleri gerektiğine dikkati çekerek, "Bunu sağlamamız lazım." dedi.

Polonya'daki vize usulsüzlüklerine dikkati çeken Scholz, Varşova hükümetinden vizelerin satılmamasını ve düzensiz göçmenlerin kontrol edilmeden Almanya'ya geçmesine onay vermemesini talep etti.

Scholz, bu sebeplerden dolayı Almanya'nın Polonya sınırında kontrollerin artırıldığını kaydetti.

"Her yeni silah isteğini titizlikle inceliyoruz"

Almanya'nın ABD’den sonra Ukrayna'ya en çok silah tedarik eden ülke olduğunu belirten Scholz, Ukrayna’ya muharebe tankları, ağır silahlar, modern hava savunma sistemleri, çok sayıda mühimmat ve yedek parça tedarik ettiklerini, bu desteği gerektiği sürece sürdüreceklerini anlattı.

Scholz, Ukrayna'nın Taurus füzelerinin talebine ilişkin de "Her yeni silah isteğini titizlikle inceliyoruz. Silahların nasıl bir etki yaratabileceğini araştırıyoruz ve savaşın Rusya ile NATO arasında çatışmaya dönüşme tehlikesi olup olmadığını kendimize soruyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Hiçbir kararı kolay vermediğini vurgulayan Scholz, "Almanya'nın gerektiği sürece Ukrayna'yı destekleyeceğini söylediniz. Bu savaşın uzun süreceğini mi varsayıyorsunuz?" sorusuna, "Bu savaşın daha da uzun sürmesine hazırlanmalıyız." yanıtını verdi.

Elon Musk ile Almanya Dışişleri arasında 'mülteci' gerginliği

Almanya'da enflasyon rakamları açıklandı

Almanya mülteci fonunda kesintiye gidecek

Almanya'da Scholz hükümetine güven yine düştü

Scholz bürokrasiden dert yandı

Scholz, G20 Zirvesi sonuç bildirisinden memnun

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)