BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya mülteci fonunda kesintiye gidecek----

Almanya mülteci fonunda kesintiye gidecek

Almanya mülteci fonunda kesintiye gidecek
26 Eylül 2023 - 11:28 www.finansgundem.com

Almanya'da, mültecilere ayrılan bütçede yarıdan fazla kesintiye gidilecek. Hükümet 2024 yılında mülteciler için maksimum 1.7 milyar euro tahsis etmeyi planlıyor.

Yaptırımlar kapsamında ucuz Rus enerji kaynaklarının reddedilmesi sonrası enflasyon oranlarında 1974'ten bu yana görülen en yüksek seviyelere ulaşılan Alman hükümeti gelecek yıl mültecilerin kabulü ve entegrasyonu için federal eyaletlere ayrılan fonların yarıdan fazlasını azaltmayı planlıyor.

Alman basınının iki hükümet kaynağına dayandırdığı haberinde, ülkenin yıllarca süren sığınmacılar için sunduğu harcamalarının ardından yükselen enflasyona karşı bütçe kesintisi önlemlerinin bir parçası olarak önümüzdeki yıl mültecilere yaptığı harcamalarda büyük kesintiye gideceği ve mülteciler için eyaletlere ayrılan bütçenin yarıya indirilmesinin planlandığı belirtildi.

Berlin, federal eyaletlere hükümetin 2024 yılında mülteciler için maksimum 1.7 milyar euro tahsis etmeyi planladığını kaydedilirken, bu rakamın bu yıl 3.75 milyar euro olduğu hatırlatıldı.

Daha önce Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, ülkedeki pek çok belediyenin artık Almanya'ya gelen göçmenlere barınak sağlayamadığını söylemişti.

Almanya'da ihracatçıların piyasaya bakışı giderek kötüleşiyor

 

Almanya'ya kaçak giren Türkler zengin oluyor: Ayda 43 bin TL!

 

S&P’den Euro Bölgesi ve Alman ekonomisi tahmini

 

Almanya ekonomik itibarını nasıl kaybetti?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)