BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiS&P’den Euro Bölgesi ve Alman ekonomisi tahmini----

S&P’den Euro Bölgesi ve Alman ekonomisi tahmini

S&P’den Euro Bölgesi ve Alman ekonomisi tahmini
26 Eylül 2023 - 07:55 www.finansgundem.com

S&P Global, Euro Bölgesi için büyüme tahminlerini korudu, Alman ekonomisinin bu yıl daralmasını bekliyor.

S&P Global, Euro Bölgesi ekonomisi için gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) büyüme tahminlerini 2023 için %0,6 ve gelecek yıl için %0,9 olarak korudu. Bununla birlikte, Almanya'nın daha fazla daralmasını, İspanya'nın ise daha fazla genişlemesini beklediklerini bildirdi.

S&P Global dün gece yayınladığı, "Ekonomik Görünüm Euroo Bölgesi 4. Çeyrek 2023: Daha Yavaş Büyüme, Daha Hızlı Sıkılaşma" başlıklı raporunda, Euro Bölgesi enflasyonuna yönelik tahminlerini bu yıl için %5,6'ya düşürdüklerini ve 2024 için %2,7'de sabit tutuklarını belirtti.

İşgücü piyasasının dayanıklılığı 2024 yılı için belirleyici olacağını ifade eden S&P, "Enflasyonun ılımlı seyretmeye devam etmesiyle birlikte, hızlanan ücretler gelecek yıl reel harcanabilir geliri artırarak hane halklarının gelir kısıtlarını hafifletecek ve tüketimi destekleyecektir. İşgücü piyasasındaki belirgin bir gerileme Euro Bölgesi ekonomisini resesyona itebilir" değerlendirmesini yaptı.
Euro Bölgesi ihracatının son çeyreklerdeki zayıf dinamiklerin henüz küresel ticarette kayıplara işaret etmediğini vurgulayan S&P, bununla birlikte, ticaret fazlasının yüksek enerji fiyatları nedeniyle eskisinden daha düşük kaldığını dikkat çekti.

Raporda,"Kilit faiz oranları zirve yapmış olabilir ve plato oldukça uzun sürebilir" tespitinde de bulunan S&P, "ECB'nin 2024'ün ikinci yarısından önce faiz indirimine başlamasını beklemiyoruz. Dahası, ECB'nin niceliksel sıkılaştırma (QT) yolunu hızlandırmak isteyebileceğine inanıyoruz. QT tahvil getirileri üzerinde yukarı yönlü baskı yaratabilir, ancak burada incelediğimiz tam etkisini tahmin etmek zor" dedi. 

AB, Euro Bölgesi büyüme tahminini düşürdü

 

Euro Bölgesi ikinci çeyrekte büyüdü

 

Alman ekonomisinde daralma bekleniyor

 

Alman ekonomisinde kemer sıkma dönemi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)